48 organisaties ondertekenen het Amstelveens Sportakkoord

Op dinsdag 6 oktober werd, tijdens een online bijeenkomst met 60 deelnemers, het Amstelveens Sportakkoord door 48 (sport)organisaties ondertekend. De vergadering werd uitgezonden vanuit de raadzaal in het gemeentehuis, waar de “handtekeningen” van deze organisaties onder toeziend oog van wethouder sport Rob Ellermeijer aan het bord werden toegevoegd. Het lokaal sportakkoord brengt Amstelveense partners uit sport, zorg, welzijn, onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar om af te stemmen welke thema’s zij in Amstelveen willen oppakken, wie welke bijdrage daaraan levert en hoe ze dat willen organiseren.

De ambitie van het lokale Amstelveens Sportakkoord is ‘Een leven lang optimaal en passend sport en bewegen voor alle Amstelveners mogelijk maken‘. Om dit voor elkaar te krijgen worden acht projecten gestart. Deze projecten richten zich op mensen in armoede, ouderen, nieuwe inwoners en mensen met een beperking. Daarnaast is er oog voor kinderen met beweegarmoede en een positieve sportcultuur.

“Het was even spannend of de digitale ondertekening met zoveel organisaties zou lukken, maar het was een groot succes” aldus coördinator Amstelveens Sportakkoord Joris van Soerland. “Dit bewijst dat de deelnemende organisaties het belang van sport en bewegen inzien en daar graag hun bijdrage aan willen leveren. 48 partners uit het onderwijs, het bedrijfsleven, de sport en zorg en welzijn gaan hun handen uit de mouwen steken om de projecten in het sportakkoord tot een succes te maken. Dat is een mooi resultaat.”

“Sport is een eerste levensbehoefte“, zei directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur. “Het is van belang om juist nu in deze coronatijden met elkaar in contact te treden en met elkaar het lokale sportakkoord vorm te geven.”

Meer nieuws

AmstelveenBeach-ook-in-2024-op-het-Stadsplein
AmstelveenBeach keert deze zomer terug
Meer informatie
Deelnemers-aan-de-GoldenSports-training-in-de-Bankras-web
GoldenSports nu ook in Amstelveen
Meer informatie
Vakantieactiviteiten-jeugd-1200
Meivakantie activiteiten
Meer informatie
Linkedin-april-actief-web
Buiten sporten en bewegen in april
Meer informatie
Dutch-Para-Dance-opening-web
WK Rolstoeldansen in Sporthal De Meerkamp
Meer informatie
Workshop_AmstelveenSport_Beweegplein-web
ASM Workshop
Meer informatie
Ga naar de inhoud