DutchEnglish
DutchEnglish

48 organisaties ondertekenen het Amstelveens Sportakkoord

Op dinsdag 6 oktober werd, tijdens een online bijeenkomst met 60 deelnemers, het Amstelveens Sportakkoord door 48 (sport)organisaties ondertekend. De vergadering werd uitgezonden vanuit de raadzaal in het gemeentehuis, waar de “handtekeningen” van deze organisaties onder toeziend oog van wethouder sport Rob Ellermeijer aan het bord werden toegevoegd. Het lokaal sportakkoord brengt Amstelveense partners uit sport, zorg, welzijn, onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar om af te stemmen welke thema’s zij in Amstelveen willen oppakken, wie welke bijdrage daaraan levert en hoe ze dat willen organiseren.

De ambitie van het lokale Amstelveens Sportakkoord is ‘Een leven lang optimaal en passend sport en bewegen voor alle Amstelveners mogelijk maken‘. Om dit voor elkaar te krijgen worden acht projecten gestart. Deze projecten richten zich op mensen in armoede, ouderen, nieuwe inwoners en mensen met een beperking. Daarnaast is er oog voor kinderen met beweegarmoede en een positieve sportcultuur.

“Het was even spannend of de digitale ondertekening met zoveel organisaties zou lukken, maar het was een groot succes” aldus coördinator Amstelveens Sportakkoord Joris van Soerland. “Dit bewijst dat de deelnemende organisaties het belang van sport en bewegen inzien en daar graag hun bijdrage aan willen leveren. 48 partners uit het onderwijs, het bedrijfsleven, de sport en zorg en welzijn gaan hun handen uit de mouwen steken om de projecten in het sportakkoord tot een succes te maken. Dat is een mooi resultaat.”

“Sport is een eerste levensbehoefte“, zei directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur. “Het is van belang om juist nu in deze coronatijden met elkaar in contact te treden en met elkaar het lokale sportakkoord vorm te geven.”

Delen:

Meer nieuws

Vereniging van het jaar

Dinsdag 21 juni werd tijdens de zomerborrel de Amstelveense verenigingsprijs uitgereikt. Ditmaal vielen twee verenigingen in de prijzen.

Beweeg De Zomer Door

Diverse activiteiten van maandag t/m donderdag voor senioren om lekker de zomer bewegend door te komen!

Parkspelen 2022!

De parkspelen gaan weer van start!
Schrijf je snel in en kom lekker buitenspelen!

Zomerborrel 21 juni

Zomerborrel

Met onze relaties sluiten we graag het sportseizoen af tijdens een zomerborrel op dinsdag 21 juni op het buitenterrein van zwembad De Meerkamp van 17:00 tot 19:00 uur.

Zwem4daagse

Zwem4daagse

Doe van 21 tot en met 24 juni mee met de zwem4daagse en zwem met elkaar voor een ander.

De Kegel Family Fair Sportmarkt

AmstelveenSportmarkt

AmstelveenSport organiseert op zaterdag 25 juni 2022 de sportmarkt tijdens De Kegel Family Fair.

Nationale Buitenspeeldag

Nationale buitenspeeldag

Woensdag 8 juni is de Nationale buitenspeeldag. We komen tussen 14:00 en 16:00 uur naar twee locaties met de beweegbus. Kom je buitenspelen?

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Skip to content