Amstelveen Host City Nationale Sportweek

Sportballen

Tijdens de Nationale Sportweek 2022 willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van natuurlijk bewegen, sportief bewegen, sport en top sport. Samen met verenigingen en de gemeente zetten we de sport in de schijnwerpers.

De Nationale Sportweek is dit jaar van 16 tot en met 25 september 2022. Bijzonder is dat Amstelveen dit jaar één van de host cities is. Dit betekent dat we dit jaar extra veel sportactiviteiten zullen organiseren. We gaan tijdens deze 10 dagen dus lekker met zijn allen sporten en bewegen.

 


 

Amstelveen is Host City tijdens de Nationale Sportweek (NSW). “Hiermee wordt de lokale sport nog meer op de kaart gezet”, gaf voormalig wethouder Rob Ellermeijer destijds aan. “Deze samenwerking met NOC*NSF geeft ons meer slagkracht om aandacht te geven aan onze Amstelveense sportdoelen.”

“In Amstelveen moet sport toegankelijk zijn voor alle Amstelveners”, vervolgde Ellermeijer.“Het mag niet uitmaken wie je bent of wat je achtergrond is.” De Nationale Sportweek vindt plaats van 16 tot en met 25 september. Het landelijke thema is: ‘Sport doet iets met je’. De gemeente onderschrijft dit en is met NOC*NSF overeengekomen dat Amstelveen als één van de maximaal vijf hostcities van de NSW zal fungeren.

DOELEN Het sportbeleid van de gemeente is erop gericht dat iedereen mee moet kunnen doen. Vitale sportverenigingen hebben hierbij een cruciale functie, maar daarnaast is het ook belangrijk om Amstelveense sporters die niet in verenigingsverband sporten te faciliteren met goede voorzieningen in de openbare ruimte en in sportaccommodaties. Ook wil de gemeente fysieke en sociale drempels voor deelname aan sport wegnemen. Inwoners met een beperking moeten zo veel mogelijk kunnen deelnemen aan het reguliere sportaanbod. Voor inwoners met een laag inkomen wil de gemeente een eventuele financiële drempel wegnemen, zodat dat geen belemmering is om te gaan sporten. En inwoners moeten zich welkom en veilig voelen bij elke sportaanbieder in de stad. De rol van topsport als inspiratiebron is belangrijk.

HOST CITY Door middel van het hostcity-schap krijgen deze lokale doelstellingen een extra impuls. Zo wil Amstelveen onder meer een sportspullen en -kledingbank realiseren voor inwoners die hier behoefte aan hebben en de huidige pilot over LHBTI+ acceptatie binnen de sportverenigingen op Sportlaan West uitbreiden naar alle sportverenigingen binnen Amstelveen. Topsporters vanuit NOC*NSF geven Amstelveen hierin de nodige inspiratie.

De Nationale Sportweek wordt, net als andere jaren, georganiseerd door AmstelveenSport met de medewerking van de lokale sportorganisaties en de gemeente. In aanloop naar de NSW wordt intensief opgetrokken met NOCNSF en de andere hostcities om de organisatie van het evenement goed op de (lokale) kaart te zetten. NOCNSF voert in aanloop naar de NSW promotie voor dit evenement en de landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’.

 

Meer nieuws

Poeldag-web
Derde editie Poeldag
Meer informatie
AmstelveenBeach-ook-in-2024-op-het-Stadsplein
AmstelveenBeach keert deze zomer terug
Meer informatie
Deelnemers-aan-de-GoldenSports-training-in-de-Bankras-web
GoldenSports nu ook in Amstelveen
Meer informatie
Vakantieactiviteiten-jeugd-1200
Meivakantie activiteiten
Meer informatie
Linkedin-april-actief-web
Buiten sporten en bewegen in april
Meer informatie
Dutch-Para-Dance-opening-web
WK Rolstoeldansen in Sporthal De Meerkamp
Meer informatie
Ga naar de inhoud