Amstelveen Sportgala

Amstelveen Sportgala

Na een afwezigheid van twee jaar is er vrijdag 10 februari 2023 weer een Amstelveen Sportgala. We huldigen dan ook de kampioenen van drie jaren: 2020, 2021 en 2022. Tijdens het Amstelveen Sportgala wordt de Sporter van het Jaar gekozen en ook het Talent van het Jaar 2022 bekend gemaakt. De verenigingsprijs en de Peter Post Oeuvreprijs worden uitgereikt en coaches en vrijwilligers van sportverenigingen worden in het zonnetje gezet.

Dit gala is bewust gekozen voor Sporter van het Jaar en niet Sportman dan wel Sportvrouw van het Jaar. Iedereen welkom in de sport, een inclusieve samenleving is in Amstelveen het uitgangspunt. Echt iedereen moet mee kunnen doen aan sport. Sport moet een plek zijn waar ook bijvoorbeeld ouderen, mensen met een laag inkomen, de LHBTI+ community én mensen met verschillende culturele achtergronden zich thuis kunnen voelen. Iedereen moet kunnen meedoen en iedereen hoort erbij.

Het Amstelveen Sportgala heeft dit jaar een nieuwe categorie: die van Coach van het Jaar. Dat is niet zonder reden. De kampioenen die we huldigen, Sporter en Talent die we kiezen, zouden er niet gestaan hebben zonder hun coach. Daarom verdienen coaches het om ook in het zonnetje gezet te worden en wordt deze categorie vanaf nu toegevoegd aan het sportgala.

Genomineerden

Voetbalvereniging Amstelveen Heemraad, korfbalvereniging KVA en taekwondo-school Chung Do Kwan zijn genomineerd voor de titel ‘Vereniging van het Jaar 2022’. 

In de categorie “Talent van het Jaar 2022” zijn Lexi Muggleton (rugby), Jenna Telles (karate) en Isabel van den Berg (atletiek) genomineerd

Voor “Sporter van het Jaar 2022” zijn genomineerd: paralympisch wielrenner Daniel Abraham Gebru, hockeyster Felice Albers en zwemster Kira Toussaint.

Vrijdagavond 10 februari maken we bekend wie van de genomineerden zich Vereniging, dan wel Talent of Sporter van het Jaar 2022 van de gemeente Amstelveen mag noemen.

Delen:

Amstelveen Sportgala

Meer nieuws

Amstelveen Beach

Van zaterdag 17 t/m donderdag 22 juni 2023 een groots Beach sport festival op het Stadsplein.

Fiets4daagse 2023

Samen met Doortrappen organiseert AmstelveenSport de Fiets4Daagse in Amstelveen van dinsdag 30 mei t/mvrijdag 2 juni.

Voorronde NK Knikkeren in Amstelveen

Woensdag 17 mei vanaf 14.30 uur vindt de voorronde voor het NK Knikkeren plaats op Plein Orion in Amstelveen. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen gratis meedoen.

Naar de inhoud springen