Amstelveens On Wheels, geweldige slotdag van een fantastische Nationale Sportweek in Amstelveen

De Nationale Sportweek in Amstelveen werd zondag 24 september afgesloten met Amstelveen On Wheels. Een zonovergoten dag waarop alles wat rolt samenkwam op het Stadsplein, van loopfiets tot funbike, van rolstoel tot BMX en stuntstep. Samen met de deelnemers aan de Dikke Banden Race gingen wethouder Sport Herbert Raat, gemeentesecretaris Bert Winthorst, paralympisch kampioen wielrennen Daniel Abraham en wereldkampioen BMX Sietse van Berkel de baan op en gaven zo het startschot voor Amstelveen On Wheels. Het mooie weer zorgde voor extra veel deelnemers aan de diverse races, tochten en clinics. Ook het uitproberen van de verschillende funbikes was erg populair. Vol verbazing werd er gekeken naar de stunts tijdens de BMX show. Kortom, een geweldige slotdag van de Nationale Sportweek met veel sportplezier.

Sport voor iedereen van alle leeftijden

Tien dagen lang was er extra aandacht voor sport en bewegen in Amstelveen. Ontdekken welke sport je een boost geeft, stond centraal. Er waren sportactiviteiten voor iedereen van alle leeftijden. De Nationale Sportweek ging op vrijdag 15 september van start met de 10@10 challenge op de basisscholen in Amstelveen. De officiële opening was de dag erna tijdens de Denksportdag in het Oude Dorp. Een heerlijke dag op het plein waar naast denksport ook diverse denkspellen gespeeld konden worden. Het startschot voor de tweede editie van de Poeldag, op zondag 17 september, werd gegeven op het water. Niet alleen op het water, maar ook op het veld op de Noordelijke Poeloever konden diverse sporten uitgeprobeerd worden. Daarnaast was er een Kids Festival, welke door onze sportieve kinderburgemeester Milanka werd geopend. Naast veel sport en bewegen was er tijdens de Nationale Sportweek ook aandacht voor kennisoverdracht. Speciaal voor sporttalenten en ouders werd een workshop georganiseerd waar zwemkampioene Kira Toussaint te gast was en haar ervaringen hoe je school en topsport het beste combineert, deelde.

Enorm sportaanbod

Gedurende de hele sportweek openden diverse Amstelveense sportverenigingen hun deuren. Iedereen kon met verschillende lessen meedoen en zo kennismaken met het enorme sportaanbod in Amstelveen. Van karate, kickboxen, WingTsun en judo tot bridge en biljarten, van rugby, volleybal en handboogschieten tot capoeira Ook was er de kick-off van multisportlessen en sportclinics op scholen, twee mooie manieren om kinderen enthousiast te maken om meer te bewegen en ze hun sport te laten ontdekken.

Samen sterk
AmstelveenSport kijkt terug op een succesvolle Nationale Sportweek met veel deelnemers bij alle activiteiten en bedankt Amstelveense sportverenigingen, -organisaties, topsporters en de gemeente Amstelveen voor de samenwerking. Samen brengen we Amstelveen in beweging!  “We hebben een fijn sportklimaat in Amstelveen, “De stad als stadion”, is goed aan het lukken, daar zijn we trots op”, aldus Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport.

Meer nieuws

Feestelijke-start-zwem4daagse-09-07-2024-web
Feestelijke start Zwem4daagse
Meer informatie
Zwem4Daagse_Meerkamp-2024
Zwem4daagse 9 t/m 12 juli
Meer informatie
Buitenspeeldag-dansworkshop-Juvat-Westendorp-web
Buitenspeeldag Amstelveen groot succes
Meer informatie
Poeldag_strombaan-schaatsen-web
Geslaagde Poeldag
Meer informatie
Wedstrijdbad-buiten-open-30-mei-2024-web
Wedstrijdbad buiten vanaf donderdag 30 mei open
Meer informatie
AmstelveenBeach-ook-in-2024-op-het-Stadsplein
AmstelveenBeach keert deze zomer terug
Meer informatie
Ga naar de inhoud