#amstelveenbeweegt

Zelfbewegen

Wij brengen Amstelveen in beweging
Beweegbank Amstelveen

Steeds meer mensen zijn actief in de ongeorganiseerde buitensport. Wil je naast het wandelen, hardlopen of fietsen eens aan kracht en lenigheid werken? Dat kan! In Amstelveen zijn diverse plekken waar je aan de hand van een informatiebord of een QR code kunt zien welke beweegoefeningen op die locatie te doen zijn. We geven een overzicht:

Beweegbank

Een beweegbank is een bank waar jong en oud sport- en beweegoefeningen kunnen doen met de afbeeldingen op de bank of met behulp van de app die je scant met de QR code. Amstelveen telt er 5:
Bovenkerk Vierlingbeeklaan 24 (naast het basketbalveld), zwembad De Meerkamp op het buitenterrein, Groenhof Mont Blanc (in speeltuin bij zwembadje), Bankras Den Bloeyende Wijngaard (naast basketbalveld), Zonnenstein Van Heuven goedhartlaan (op het grasveld bij MC Zonnestein)

KWIEK Beweegroute

In Westwijk ligt de KWIEK route. Met behulp van het straatmeubilair kun je kracht, balans en uithoudingsvermogen oefenen. Op een informatiebord en langs de route is op stoeptegels te zien welke oefening je moet doen. Het informatiebord staat bij de start van de beweegroute bij het basketbalveld aan de Augustina de Witlaan 2 in Westwijk.

KWIEK Beweegroute Amstelveen Westwijk

Beweegplein

Het AmstelveenSport Beweegplein ligt naast de school Panta Rhei, Pandora 1-2 en is door iedereen te gebruiken. Het beweegplein is een veelzijdig en uitdagend veld opgebouwd volgens het  Athletic Skills Model (ASM). Het  plein is een leuke manier om aan je motorische vaardigheden te werken. 

QR Route rond De Poel

Het rondje Poel is een populaire locatie voor wandelaars, hardlopers en sporters. Rondom de Poel is een QR-beweegroute aangelegd. Over een route van ongeveer 4 km zijn 10 paaltjes geslagen met een QR-code. Als je deze QR-code scant, krijgt diverse loop-, kracht- of stretchoefeningen te zien die gedaan kunnen worden op de desbetreffende locatie. Iedereen kan mee doen op zijn of haar eigen niveau.

QR-Route rondom De Poel
Urban Gym aan de Poel

Urban Gym aan de Poel

De Urban Gym is ideaal om een rondje om wandelen, hardlopen of fietsen om De Poel mee te beginnen of eindigen. Bij de Urban Gym staat een informatiebord met een korte beschrijving van de fitnestoestellen en een QR-code. De buitensporter kan deze scannen en krijgt dan instructiefilmpjes te zien welke oefeningen bij een toestel gedaan kunnen worden.

Naar de inhoud springen