#amstelveenbeweegt

Fietsen

Wij brengen Amstelveen in beweging
Nederland is een fietsland. Kunnen fietsen is belangrijk om zelfstandig mobiel te zijn. Veiligheid staat daarbij voorop. Daarom biedt AmstelveenSport fietslessen.
 
Buurtsportcoaches van AmstelveenSport geven in een 6 weekse cursus fietslessen aan beginners, waarbij op een veilige manier en veilige locatie het leren fietsen (balans, op- en afstappen, remmen) centraal staat. Ook de verkeersregels komen aan bod en we gaan zodra dat mogelijk is oefenen op de openbare weg. Uiteraard leert u daarna pas echt fietsen door het heel veel te doen!
 

Fietsen zijn te leen

Wij werken hiervoor samen met Gewoon DOEN!, een leerwerkbedrijf van Ons Tweede Thuis. Na de cursus is het mogelijk om een fiets van Gewoon DOEN! voor een klein bedrag aan te schaffen.
 

Angst om te fietsen

Ook als u wel hebt leren fietsen maar om welke reden dan ook bang bent geworden kan AmstelveenSport u helpen. Wij geven ook lessen waarbij we eerst in een veilige omgeving oefenen en daarna samen de openbare weg op gaan. Dat kan op uw eigen fiets, maar ook op een fiets van ons. Wij geven graag advies over de juiste fiets om veilig te kunnen blijven fietsen.
 

Doortrappen

 
Via het landelijk platform doortrappen.nl vindt u allerlei interessante informatie en tips over hoe u tot op hoge leeftijd op een veilige manier kunt blijven fietsen.
 

Meer informatie

 
Ga naar de inhoud