#amstelveenbeweegt

Fietsen

Fietsen

Ervaar hoe het is om rond te rijden op een fiets!

Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven en bovendien blijven 60+’ers mede door te fietsen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Daarom organiseert AmstelveenSport verschillende fietsactiviteiten, van de Fiets4daagse tot fietslessen voor volwassenen. 

Fiets4Daagse

De Fiets4Daagse is dit jaar van 27 mei t/m 30 mei 2024.

Tijdens de Fiets4Daagse is iedereen welkom. Er wordt in een rustig tempo gefietst. Er vertrekken twee verschillende groepen waarvan de afstanden verschillen. Je kunt kiezen tussen de afstand 20km en 25-30km. 

De Fiets4Daagse vertrekt elke dag vanaf Noorddamcentrum.

Deelname is gratis en je hoeft je niet in te schrijven.

 

Wekelijkse fietstours

Vanuit onze partner Doortrappen wordt er vanaf 6 juni elke week op donderdag een fietstour georganiseerd.

Iedere donderdagochtend vertrekken de fietsgroepen vanaf het Noorddamcentrum om een mooie route in of rondom Amstelveen af te leggen. Onderweg kun je samen genieten van de omgeving, natuur en gezelligheid.

Er zijn verschillende groepen die allemaal op een rustig tempo de tocht van de dag fietsen. De afstanden variëren van 20 t/m 30 kilometer. Daar is voor iedereen een plekje voor alle soorten fietsen, van gewone of elektrische fiets tot duo e-bike.

Fietslessen

Heb jij altijd al willen leren fietsen? Ben je er nooit aan toegekomen of vind je het spannend? Meld je dan aan voor de fietslessen van AmstelveenSport. Iedereen, ongeacht niveau kan meedoen!

Leer in de beginnerscursus een fiets onder controle te krijgen. O.a. opstappen, balans houden, remmen en sturen komen aan bod.

Doe mee aan de vervolgcursus om te oefenen met het fietsen in de wijk. Hierbij leer je ook de verkeersborden en -regels.
Wil je meedoen aan een cursus of weten wanneer de volgende cursus start?
Kijk op deze pagina

Wij organiseren ook fietslessen voor kinderen. Wilt u hier meer informatie over :   088-85 85 104

FietsFitTraining

Met de FietsFitTraining ga je goed voorbereid en sterk het fietsseizoen in. 

De trainingen zijn gericht op de seniore fietser, waarbij geen onderscheid gemaakt wordt in leeftijdsgroepen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen. Plezier, sociale verbinding en je sterk en fit voelen staan voorop, zodat je langer veilig en met plezier kan blijven fietsen. 

De FietsFitTraining is een lessenreeks van zes lessen.  

Wijkcentrum Fietstour

Op 15 april organiseert Participe i.s.m Doortrappen Amstelveen en AmstelveenSport een Fietstour vanaf Wijkcentrum De Bolder. De tour gaat van wijkcentrum naar wijkcentrum. Bij elk wijkcentrum zal gestopt worden. De route is ongeveer 15 km lang. De Fietstour zal van 10:00 tot 13:00 zijn.

Ontdek Amstelveen veilig met de Wijkcentrum Fietstour. We genieten van de mooie omgeving en gaan onze fietsfitness verbeteren met leuke oefeningen onderweg. En dat is nog niet alles,  test je kennis tijdens onze interactieve quiz en maak kans op fantastische prijzen.

Ga naar de inhoud