#amstelveenbeweegt

Wandelen in Amstelveen

Wij brengen Amstelveen in beweging

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je brein!

Daarom heeft AmstelveenSport veel wandelaanbod. Wij zetten onder andere wandelengroepen op. We lopen de eerste twaalf weken met de wandelgroep mee en daarna gaan de groepen zelfstandig door. Hierdoor kunnen wij zoveel mogelijk wandelgroepen creëren. Kijk voor een wandelgroep bij jou in de buurt in het overzicht. 

Daarnaast organiseren wij ook nog wandelevenementen, deze kun je ook in het overzicht vinden. 

Mocht je alleen willen wandelen? Dan vind je hieronder ook tien verschillende routes die je zelfstandig kunt wandelen.   

Lentewandeling

Wandel zondag 17 maart mee met de Lentewandeling. De start en finish is op het Stadsplein van Amstelveen. Er zijn twee afstanden die gelopen kunnen worden: 5 km en 10 km. De wandelingen gaan zoveel mogelijk door de parken en natuur van Amstelveen.

Wandel mee onder begeleiding van een wandelcoach van AV Startbaan en de buursportcoach van AmstelveenSport of loop de route zelfstandig met een routekaart. De Lentewandeling valt samen met de Lentemarathon, welke ook de start en finish heeft op het Stadsplein.

Deelname kost €5,-. Hiervoor krijg je een routekaart of begeleiding door een wandel- en buurtsportcoach en een medaille bij de finish. Alle wandelaars starten om 11.00 uur.
 

11 Parkentocht Voorjaar

AmstelveenSport organiseert ook dit voorjaar weer de populaire 11 parkentocht. Wandelen is een heerlijke en laagdrempelige manier om fit te blijven. Ga gezellig samen op pad met een groep wandelaars, wandel onder professionele begeleiding en werk aan je vitaliteit. Na afloop is er koffie of thee en een gezonde snack.

De 11 Parkentocht is van dinsdag 9 april t/m dinsdag 14 mei, elke dinsdag- en vrijdagochtend. De start is altijd om 10:00 uur. Er zijn 11 verschillende startplekken in Amstelveen.

Kosten voor deelname zijn € 2,- per wandeling of € 20,- voor een strippenkaart van 11 wandelingen. Let op: deze editie zullen tickets alleen online te verkrijgen zijn. 

Wandel Tijdens Je Werkdag

Op donderdag 4 april gaan we weer wandelen tijdens het werk.De Wandel tijdens je Werk-dag biedt jou de kans om lopen een keer uit te proberen als manier om je te verplaatsen. Natuurlijk is het niet voor iedereen haalbaar om de hele afstand naar het werk te lopen. Daarom tellen alle stappen mee. Parkeer eens wat verder weg dan normaal, loop van je huis naar de trein, van de bus naar je bureau óf helemaal van je voordeur naar de kantoordeur.

Sportief wandelen

Sportief wandelen is de ideale activiteiten voor iedereen die iets extra wilt doen tijdens het wandelen.

Tijdens het wandelen gebruiken we namelijk ook de beweegbank. Tijdens onze wandelsessies maken we gebruik van de beweegbank in Bovenkerk. Hier kun je op eigen tempo en kracht verschillende oefeningen doen die bijdragen aan je conditie, kracht en stabiliteit. Zo word je lichamelijk sterker terwijl je geniet van een heerlijke wandeling in de omgeving.

De les elke donderdag vanaf het  Noorddamcentrum. De les is van 13:00 tot 14:00.

Koop hier een losse les
Koop hier een rittenkaart 

Wandelgroepen

Naast de wandelactiviteiten en -evenementen zijn er ook veel wandelgroepen in Amstelveen.
AmstelveenSport zet wandelgroepen op die daarna zelfstandig verdergaan. Klik hier voor een overzicht voor de wandelgroepen van Amstelveen Sport.
Daarnaast richten inwoners zelf ook wandelgroepen op. Opzoek naar een wandelgroep bij u in de buurt? Stuur een mail naar uw wijkcoach.  Vind hier uw wijkcoach.

Routes

Klik op het icoon om een route te downloaden

Route 1
Raadhuis

Route A: 4,3 km - Route B: 2,45 km
Start & finish: Raadhuis

Route 2
Cobra Museum

Route A: 3,6 km - Route B: 4,8 km Start & finish: Cobra Museum

Route 3
Museum JAN

Route A: 3,5 km - Route B: 2,2 km
Start & finish: JAN

Route 4
De Meent

Route A: 5 km - Route B: 3,1 km Start & finish: De Meent (Orion)

Route 5
Middelpolder

Route A: 3,8 km - Route B: 5,1 km Start & finish: Ons Tweede Thuis Middelpolder

Route 6
Amsteltuin

Route A: 4,2 - Route B: 5,5 km
Start & finish: Amsteltuin

Route 7
Meerzicht

Route A: 3,5 km - Route B: 5,3 km - Route C: 5 km
Start & finish: Boerderij Meerzicht​

Route 8
Huis aan de Poel

Route A: 2,8 km - Route B: 4,2 km
Start & finish: Huis aan de Poel (Populierenlaan)

Route 9
Elsrijk & Randwijck

Afstand: 4 km
Start & finish: Kruiskerk (van der Veerelaan)

Fitnessroute Elsrijk

Afstand: 4 km
Start & finish: Huis Elsrijk, hoek Graaf Aelbrechtlaan/De Ruyschlaan

Ga naar de inhoud