Babiche Roof van start als tweede JOGG-regisseur bij AmstelveenSport

Met de komst van Babiche Roof heeft  AmstelveenSport naast Sven Kuit een tweede JOGG-regisseur. Sinds september dit jaar is Amstelveen een JOGG-gemeente. JOGG staat voor ‘Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst” en heeft tot doel een gezondere leefomgeving voor jongeren. AmstelveenSport richt zich daarbij op kinderen van 0 tot 12 jaar. Kinderen worden aan de hand van vijf basisprincipes meegenomen naar een gezondere manier van leven: gezond eten, meer water drinken, meer bewegen, mediawijsheid en een gezond gewicht. De JOGG-regisseurs vervullen een verbindende functie tussen de betrokken partijen als basisonderwijs, kinderopvangorganisaties en zorg- en welzijnsinstellingen. Samen wordt gekeken waar een kind behoefte aan heeft en welke organisatie daar het best bij kan helpen.  

Babiche Roof levert vanaf nu een bijdrage aan het structu­reel gezonder maken van de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien in Amstelveen. Een rol die haar op het lijf geschreven is als leefstijlcoach en voormalig eredivisie voetbalster. “Ik wil graag mijn kennis en ervaring over een gezonde leefstijl inzetten voor kinderen, dat begint al bij kleine dingen als het drinken van water en gezonde broodtrommel mee naar school. Ik ben blij dat ik deze kans binnen AmstelveenSport krijg om een bijdrage te leveren aan de jeugd in Amstelveen”, aldus Babiche Roof.

Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveelSport, geeft aan dat de versterking van Babiche meer dan welkom is. “JOGG is veelomvattend project met veel verschillende werkzaamheden van verbinder tot uitvoerder. Met Babiche halen we een meer dan ervaren kracht binnen met een (top)sport mentaliteit. Zo kunnen we meer kinderen bereiken en nog grotere stappen zetten als JOGG gemeente”. 

Meer nieuws

Kerst2023-algemeen
Kerstvakantie activiteiten
Meer informatie
Sportgala-fb-cover
Aanmelden voor Amstelveen Sportgala 2024 nu mogelijk
Meer informatie
Snertwandeling-2024
Snert wandeling
Meer informatie
Verenigingscafe-6-november-1200
Kennis opdoen en ervaringen delen tijdens het Verenigingscafé
Meer informatie
Babiche Roof nieuwe JOGG regisseur AmstelveenSport naast Sven Kuit-web
Babiche Roof van start als tweede JOGG-regisseur bij AmstelveenSport
Meer informatie
Vakantieactiviteiten-jeugd-1200
1.200 kinderen in beweging tijdens de herfstvakantie
Meer informatie
Ga naar de inhoud