Bouw nieuwe bad van start

Wethouders Herbert Raat (Sport) en Frank Berkhout (Vastgoed) sloegen donderdag 1 februari samen met Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport symbolisch de eerste heipaal voor de uitbreiding van zwembad De Meerkamp in de grond. Met dit feestelijke moment is de bouw voor het nieuwe bad officieel van start.

“De zwemveiligheid van Amstelveense kinderen is een van onze prioriteiten”, zegt wethouder Herbert Raat (Sport). “Een zwembad is dan ook een van de belangrijkste voorzieningen in een gemeente. Met de steun van de gemeenteraad wordt De Meerkamp uitgebreid met extra zwemwater om ervoor te zorgen dat kinderen zo snel mogelijk naar zwemles kunnen. Tot die tijd treft De Meerkamp al verschillende maatregelen om deze wachtlijsten in te korten.”

“We bouwen een duurzaam, eigentijds en breed inzetbaar binnenbad voor alle Amstelveners”, zegt wethouder Frank Berkhout (Vastgoed). “Zo komt er een beweegbare bodem en een scheidingswand, waardoor het bad, naast zwemles, geschikt is voor wedstrijdzwemmen en andere watersporten. Daarnaast komen er nieuwe kantoren voor de organisatie van AmstelveenSport. Hun huidige huisvesting, in een klein gebouw achter De Meerkamp, is verouderd en te klein voor deze groeiende organisatie.”

Twee jaar geleden begonnen de plannen voor het creëren van meer badwater in Amstelveen. De eerste fase daarvan is het uitbreiden van het bestaande zwembad De Meerkamp met een binnen wedstrijdbad van 25×21 meter. Met dit extra zwemwater kunnen de wachtlijsten voor de zwemlessen terug gedrongen worden. “Ik vind het fantastisch dat dit bad er komt, we spelen hiermee in op de groei van de Amstelveense bevolking en kunnen er dankzij het extra instructiewater voor zorgen dat kinderen tijdig zwemles krijgen”, aldus Heleen van Ketwich Verschuur.

De nieuwbouw is energiezuinig en duurzaam en voldoet aan het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid. In het ontwerp is rekening gehouden met klimaatadaptie, dat wil zeggen dat het bestand is tegen de huidige en nog veranderende klimatologische omstandigheden. Daarnaast is het natuurinclusief , wat betekent dat er bewust ruimte voor biodiversiteit wordt gecreëerd op, aan of in het gebouw of de (openbare) omgeving, zodat er meer diverse planten- en diersoorten kunnen leven. Het nieuwe binnenbad wordt aan het huidige zwembad gebouwd en komt in het verlengde te liggen van sporthal de Meerkamp. Daarmee komt een deel van de ligweide rondom het buitenbad te vervallen. De bouwwerkzaamheden duren geheel 2024, maar verstoren het buitenzwemseizoen niet; het buitenbad gaat traditiegetrouw 28 april open. Het nieuwe binnenbad wordt met de start van het nieuwe zwemlesseizoen na de zomervakantie in september 2025 in gebruik genomen.

De voortgang van de bouw van de uitbreiding van zwembad De Meerkamp is te volgen via: amstelveensport.nl/voortgang-uitbreiding-zwembad

Meer nieuws

Buitenspeeldag-dansworkshop-Juvat-Westendorp-web
Buitenspeeldag Amstelveen groot succes
Meer informatie
Poeldag_strombaan-schaatsen-web
Geslaagde Poeldag
Meer informatie
Wedstrijdbad-buiten-open-30-mei-2024-web
Wedstrijdbad buiten vanaf donderdag 30 mei open
Meer informatie
AmstelveenBeach-ook-in-2024-op-het-Stadsplein
AmstelveenBeach keert deze zomer terug
Meer informatie
Deelnemers-aan-de-GoldenSports-training-in-de-Bankras-web
GoldenSports nu ook in Amstelveen
Meer informatie
Vakantieactiviteiten-jeugd-1200
Meivakantie activiteiten
Meer informatie
Ga naar de inhoud