DutchEnglish
DutchEnglish

Burgemeester bezoekt AmstelveenSport

Op woensdag 27 november bezocht burgemeester Tjapko Poppens AmstelveenSport. Hij maakte kennis met de medewerkers van de verschillende afdelingen en het diverse beweegaanbod in Amstelveen.

Beweegbox
De burgemeester begon zijn rondleiding in de meest innovatieve gymzaal van Nederland; de Beweegbox. De Beweegbox zit propvol nieuwe beweegopties. De burgemeester mocht “ruiten intrappen” op de interactieve muur en kreeg uitleg over gymlessen volgens het Athletic Skills Model (ASM). Bij een gymles volgens het ASM-principe krijgt een leerling les in alle algemene beweegvormen zoals rollen, vallen, springen, klimmen en klauteren. De Beweegbox is de perfecte accommodatie voor het lesgeven volgens het ASM-principe. Daarna kreeg de burgemeester samen met de andere aanwezigen een oefening op basis van Cognitieve Fitness, een trainingsmethode die lichaam én geest oefent. De rondleiding ging verder door de turnhal naar de Ben Goudsmithal, waar alle mogelijkheden van deze sportaccommodaties toegelicht werden.

Stichting StartSolutions
Vervolgens bracht de burgemeester een bezoek aan de horeca van de Ben Goudsmithal, waar StartSolutions sinds kort het beheer doet. StartSolutions verbetert het sociale contact tussen de lokale inwoners en vluchtelingen, statushouders, immigranten, expats en overige nieuwkomers. Deze activiteiten moeten uiteindelijk leiden tot meer zelfstandigheid en onafhankelijkheid bij de nieuwkomers. Door dit nieuwe samenwerkingsverband van AmsstelveenSport is de horeca van de sporthal tijdens verenigingsuren en competitie altijd open.

Zwembad De Meerkamp
Tenslotte ging de burgemeester naar zwembad De Meerkamp, waar hij een rondleiding kreeg door de machinekamer. Hij kreeg uitleg over de ozonzuivering en de technische middelen die nodig zijn voor optimaal zwemwater. Na de machinekamer maakte de burgemeester een rondje langs de volle baden, waarin zwemlessen en aquasporten gegeven werden. De rondleiding eindige bij de recreatieve zwemmers in het drukbezette golfslagbad.

Iedereen in beweging
De burgemeester was onder de indruk van de faciliteiten en de inrichting van de sportzalen: “Sporten en bewegen helpt onze inwoners bij een gezonde levensstijl. Dat is belangrijk. Mooi om te zien hoe innovatief, divers en breed het aanbod aan sportvoorzieningen op de verschillende locaties in Amstelveen is en hoe AmstelveenSport werkt aan programma’s om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, in beweging te krijgen.”

Delen:

Meer nieuws

Vereniging van het jaar

Dinsdag 21 juni werd tijdens de zomerborrel de Amstelveense verenigingsprijs uitgereikt. Ditmaal vielen twee verenigingen in de prijzen.

Beweeg De Zomer Door

Diverse activiteiten van maandag t/m donderdag voor senioren om lekker de zomer bewegend door te komen!

Parkspelen 2022!

De parkspelen gaan weer van start!
Schrijf je snel in en kom lekker buitenspelen!

Zomerborrel 21 juni

Zomerborrel

Met onze relaties sluiten we graag het sportseizoen af tijdens een zomerborrel op dinsdag 21 juni op het buitenterrein van zwembad De Meerkamp van 17:00 tot 19:00 uur.

Zwem4daagse

Zwem4daagse

Doe van 21 tot en met 24 juni mee met de zwem4daagse en zwem met elkaar voor een ander.

De Kegel Family Fair Sportmarkt

AmstelveenSportmarkt

AmstelveenSport organiseert op zaterdag 25 juni 2022 de sportmarkt tijdens De Kegel Family Fair.

Nationale Buitenspeeldag

Nationale buitenspeeldag

Woensdag 8 juni is de Nationale buitenspeeldag. We komen tussen 14:00 en 16:00 uur naar twee locaties met de beweegbus. Kom je buitenspelen?

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Skip to content