DutchEnglish
DutchEnglish

Burgemeester bezoekt AmstelveenSport

Op woensdag 27 november bezocht burgemeester Tjapko Poppens AmstelveenSport. Hij maakte kennis met de medewerkers van de verschillende afdelingen en het diverse beweegaanbod in Amstelveen.

Beweegbox
De burgemeester begon zijn rondleiding in de meest innovatieve gymzaal van Nederland; de Beweegbox. De Beweegbox zit propvol nieuwe beweegopties. De burgemeester mocht “ruiten intrappen” op de interactieve muur en kreeg uitleg over gymlessen volgens het Athletic Skills Model (ASM). Bij een gymles volgens het ASM-principe krijgt een leerling les in alle algemene beweegvormen zoals rollen, vallen, springen, klimmen en klauteren. De Beweegbox is de perfecte accommodatie voor het lesgeven volgens het ASM-principe. Daarna kreeg de burgemeester samen met de andere aanwezigen een oefening op basis van Cognitieve Fitness, een trainingsmethode die lichaam én geest oefent. De rondleiding ging verder door de turnhal naar de Ben Goudsmithal, waar alle mogelijkheden van deze sportaccommodaties toegelicht werden.

Stichting StartSolutions
Vervolgens bracht de burgemeester een bezoek aan de horeca van de Ben Goudsmithal, waar StartSolutions sinds kort het beheer doet. StartSolutions verbetert het sociale contact tussen de lokale inwoners en vluchtelingen, statushouders, immigranten, expats en overige nieuwkomers. Deze activiteiten moeten uiteindelijk leiden tot meer zelfstandigheid en onafhankelijkheid bij de nieuwkomers. Door dit nieuwe samenwerkingsverband van AmsstelveenSport is de horeca van de sporthal tijdens verenigingsuren en competitie altijd open.

Zwembad De Meerkamp
Tenslotte ging de burgemeester naar zwembad De Meerkamp, waar hij een rondleiding kreeg door de machinekamer. Hij kreeg uitleg over de ozonzuivering en de technische middelen die nodig zijn voor optimaal zwemwater. Na de machinekamer maakte de burgemeester een rondje langs de volle baden, waarin zwemlessen en aquasporten gegeven werden. De rondleiding eindige bij de recreatieve zwemmers in het drukbezette golfslagbad.

Iedereen in beweging
De burgemeester was onder de indruk van de faciliteiten en de inrichting van de sportzalen: “Sporten en bewegen helpt onze inwoners bij een gezonde levensstijl. Dat is belangrijk. Mooi om te zien hoe innovatief, divers en breed het aanbod aan sportvoorzieningen op de verschillende locaties in Amstelveen is en hoe AmstelveenSport werkt aan programma’s om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, in beweging te krijgen.”

Delen:

Meer nieuws

Week van de Motoriek

Week van de Motoriek

7 tot en met 10 november is het de Week van de Motoriek: extra aandacht aan de motoriek bij jonge kinderen zowel gedurende de lessen in zwembad De Meerkamp als die van de buurtsportcoaches.

Poeldag

Poeldag

NOC*NSF Nationale Sportweek afgesloten op en om de Poel.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Skip to content