Energieke start bouw 1e Beweegbox van Nederland in Amstelveen met Turnhal

Op donderdag 28 september was de officiële start van de bouw van de eerste Beweegbox van Nederland in combinatie met een turnhal. Amstelveen heeft deze eer. De innovatieve Beweegbox vervangt de traditionele gymzaal. Naast de box komt een hal met een vaste turnopstelling. Beide hallen worden aangebouwd aan een bestaande sporthal. Gymnastiek Unie, Beweegbox, Sportbedrijf Amstelveen en de gemeente verrichtten enthousiast gezamenlijk de starthandeling: het heien van de ‘eerste paal’.

BBA-wethouder Peter Bot (Sport): “Het oorspronkelijke plan bestond aanvankelijk uit een turnhal en een gymzaal. Via het Sportbedrijf kreeg ik het alternatieve en innovatieve plan van een nieuw concept voor bewegen voorgelegd. Gymzalen bouwen we tot nu toe traditioneel met standaard sportinventaris voor het onderwijs. De Beweegbox is de gymzaal van de toekomst. De box is o.a. uitgerust met interactieve wandprojectie, theatertechniek, een klimwand en een freerun parcours. Ik ben heel trots dat de eerste gymzaal nieuwe stijl in Amstelveen komt voor zowel scholen als Amstelveners en onze turnverenigingen straks kunnen genieten van een turnhal met vaste turnfaciliteiten. Ik kijk uit naar de opening. Tijdens de starthandeling heb ik toegezegd dat na oplevering – hopelijk in maart 2018 – andere gemeenten van harte welkom zijn om een kijkje te nemen.”

Peter Verdaasdonk (Sportbedrijf Amstelveen): “Prachtig hoe goede samenwerking en daadkracht meer deelname aan sporten en vernieuwing in sporten tot stand brengen. De start van de bouw van deze Turnhal en Beweegbox is hier een perfect voorbeeld van.”

Modern alternatief voor traditionele gymzaal
Ook Berry ten Pas van De Beweegbox is blij dat de gemeente Amstelveen het nieuwe beweegconcept omarmt en de eerste Beweegbox gaat bouwen. Ten Pas: “Er zijn veel gemeenten, onderwijsinstellingen en sportbedrijven enthousiast over de Beweegbox. Amstelveen is de eerste die de stap durft te zetten om de oude gymzaal los te laten en voor een modern alternatief te kiezen. Doordat zij deze stap durven zetten zullen velen volgen. Een cruciale stap om tot betere gymzalen in Nederland te komen”.

Sportbehoefte vraagt om andere accommodaties
Noël van Tilburg van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie gaf een gloedvol betoog over het belang van bewegen. Hij zei dat de ontwikkelingen in de sport en sportbehoefte vragen om nieuwe, andersoortige accommodaties.
“Binnen de Gymsport is er voor bijvoorbeeld Freerunning, vele dansvormen, het Nijntje beweegdiploma en voor een aantrekkelijk aanbod van recreatieve gymvormen grote behoefte aan veelzijdige, interactieve en eigentijdse accommodaties. Een van de belangrijkste beweegredenen voor de KNGU om in haar contact met het Sportbedrijf in Amstelveen de Beweegbox te introduceren, naast het initiatief voor de permanent ingerichte turnzaal. Het maakt ons echt super trots om vooruitstrevendheid, lef en creativiteit bij de gemeente Amstelveen te zien in haar keuze om de eerste Beweegbox van Nederland en een fantastische turnzaal te bouwen. Gemeente, gymclubs en indirect ook de KNGU bouwen daarmee aan de verdere maatschappelijke ontwikkeling, sociale binding, gezondheid, fitheid en sport- en beweegplezier voor de inwoners van de stad. Amstelveen gefeliciteerd!”

Meer nieuws

Buitenspeeldag-dansworkshop-Juvat-Westendorp-web
Buitenspeeldag Amstelveen groot succes
Meer informatie
Poeldag_strombaan-schaatsen-web
Geslaagde Poeldag
Meer informatie
Wedstrijdbad-buiten-open-30-mei-2024-web
Wedstrijdbad buiten vanaf donderdag 30 mei open
Meer informatie
AmstelveenBeach-ook-in-2024-op-het-Stadsplein
AmstelveenBeach keert deze zomer terug
Meer informatie
Deelnemers-aan-de-GoldenSports-training-in-de-Bankras-web
GoldenSports nu ook in Amstelveen
Meer informatie
Vakantieactiviteiten-jeugd-1200
Meivakantie activiteiten
Meer informatie
Ga naar de inhoud