#amstelveenbeweegt

AmstelveenSport

Wij brengen Amstelveen in beweging

Evenementen Amstelveensport 2024

Vrijdagavond 9 februari 2024 vond het een Amstelveen Sportgala plaats in het Hermann Wesselink College. Het Amstelveen Sportgala is traditiegetrouw de plek waar Amstelveense kampioenen worden gehuldigd, de Sporter en Talent van het jaar worden gekozen, de verenigingsprijs en de Peter Post Oeuvreprijs wordt uitgereikt en coaches en vrijwilligers van sportverenigingen in het zonnetje worden gezet.

Meentrun | zondag 14 april 2024

Op zondag 14 april 2024 vond de 12e editie van de MeentRun plaats.
Het parcours van de MeentRun loopt door Waardhuizen en de prachtige Bovenkerkerpolder. Afstanden: 5 en 10 km en de 1 km KidsRun.

Start en finish: ontmoetingscentrum De Meent.

Poeldag | 26 mei 2024

Derde editie van de Poeldag, een (water)sport dag op en om de Poel, op zondag 26 mei. Met een SportExperience en KidsFestival.

Ontdek de leukste (water)sporten op en om de Poel door middel van demo’s en clinics. Je kunt bijvoorbeeld kanoën, suppen, volleyballen en korfballen.

Kom spelen tijdens het KidsFestival: luchtkussens, buitenspelen, schilderen, schminken & tattoos, ballonnenclown.

Fiets4Daagse | maandag 27 t/m donderdag 30 mei 2024

De Fiets4Daagse vindt plaats van maandag 27 mei tot en met donderdag 30 mei. Onder begeleiding van onze buurtsportcoaches fiets je een mooie tocht door de omgeving van Amstelveen. Er zijn 2 afstanden: 20 km en 25-30 km. De start van de afstanden is respectievelijk om 9:30 en 9:40 uur vanaf het Noorddammercentrum. 
Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis. 

Buitenspeeldag | 12 juni 2024

Op woensdag 12 juni 2024 is het weer Nationale buitenspeeldag. Tijdens de Nationale buitenspeeldag organiseert AmstelveenSport leuke sport en spelactiviteiten.

Wij hopen zoveel mogelijk kinderen te inspireren hoe leuk en belangrijk buiten spelen is. Het exacte programma wordt later bekend gemaakt.

Amstelveen Beach | 15 juni t/m 27 juni

AmstelveenSport heeft als doel om van Amstelveen Beach een echt lokaal feest te maken. Activiteiten voor jong & oud en dit aanbod creëren door samen te werken met lokale partners. En daarbij bedrijven de mogelijkheid bieden om mee te liften op de exposure die het evenement met zich meebrengt.

Verenigingen kunnen meedoen met de Sport Expierence tijdens het tweede weekend. 

Zwem4Daagse | dinsdag 9 juli t/m vrijdag 12 juli 2024

Door heel Nederland heen wordt de Zwem4daagse georganiseerd in verschillende zwembaden in het land. Tijdens de Zwem4daagse in De Meerkamp zullen de deelnemers 4 avonden 500 meter (20 banen) zwemmen. De afstand kan gezwommen worden tussen 17.00 uur en 19.30 uur.

Nationale Sportweek | vrijdag 20 t/m zondag 29 september 2024

Tijdens De Amstelveense Nationale Sportweek zullen er verschillende evenementen plaats vinden.

  • Jeu de Boules
  •  Denksportdag
  • Workshop voor Talenten van AmstelveenSport
  • Zelfverdedigingsdag
  • Amstelveen On Wheels

Kijk voor meer informatie op : Nationale Sportweek Amstelveen

Ga naar de inhoud