DutchEnglish
DutchEnglish
NSW-Iedereen welkom in de sport

Nationale Sportweek 2022: Inspiratiesessie, Iedereen welkom in de Sport

Inspiratiesessie “Iedereen welkom in de Sport”

Vind je ook dat iedereen moet kunnen sporten in een veilige sportomgeving? Ongeacht wie of wat je bent en wat je geaardheid is? De Alliantie Gelijkspelen is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties dat zich inzet om LHBTI+-acceptatie in de sport te bevorderen. Want sporten doe je samen.

Tijdens de bijeenkomst maak je onder meer kennis met het inclusieteam van Sportpark West. Hoor je van voormalig tophockeyer Pepijn Keppel waarom hij na tien jaar plotseling de topsportwereld verliet en welke rol zijn seksuele geaardheid daarbij heeft gespeeld. En maak je kennis met andere bekende sporters (o.a. Britt Vonk en Dyanne Bito) die aandacht vragen voor een veilige en inclusieve sportomgeving.

De sprekers vertellen eerst uit eigen ervaring of en hoe zij te maken hebben gehad met racisme of discriminatie en hoe zijn hiermee om zijn gegaan.
Kan jij openlijk uitkomen voor je geaardheid, en hoe reageren de andere sporters/mensen daarop?

Sportaanbieders zijn zich niet altijd bewust van uitsluiting. En dat is een gemiste kans, want juist zij kunnen drempels wegnemen en ervoor zorgen dat iedereen binnen hun sportclub met plezier kan sporten en bewegen. Daarom dan ook een oproep om met jouw sportvereniging aanwezig te zijn bij deze inspiratiesessie van de Alliantie Gelijkspelen & Amstelveen Sport waar wordt ingezet op meer inclusie en een positief en veilig sportklimaat voor iedereen. Een goede mogelijkheid om samen met andere sportverenigingen en experts te verkennen hoe jouw sportclub kan bijdragen aan meer inclusie en minder uitsluiting! We gaan in gesprek over de ervaringen van de pilot op Sportpark West en hoe deze clubs zich inzetten als club voor iedereen! Het vergroot namelijk de vitaliteit van de vereniging en brengt meer tevredenheid en veiligheid bij de sporters.

Ook wordt er met de sprekers een paneldebat georganiseerd waar aan de hand van verschillende stellingen een onderwerp wordt besproken.

Sprekers:
Pepijn Keppel (voormalig tophockeyer)
Sam de Vor (NOC*NSF)
Britt Vonk (Softbal TeamNL)
Dyanne Bito (Voetbalster AJAX)

Waar
MHC Amstelveen, Startbaan 9

Wanneer
Donderdag 22 september 18:00-20:00 uur

Heb je vragen over deze activiteit?
Stuur een mail naar  of bel naar 088 – 85 85 104

 Aanmelden Inspiratiesessie “Iedereen welkom in de Sport”

 

Naar de inhoud springen