Feestelijke opening KWIEKroute

Bij het basketbalveld aan de Augustina de Witlaan in Westwijk is donderdag 24 november de KWIEKroute geopend. In de wijk is een route uitgezet, waarbij je met behulp van het straatmeubilair je kracht, balans en uithoudingsvermogen oefent. Op stoeptegels is te zien welke oefening je moet doen.

De opening werd verricht door de Jacobien van Rijn locatiemanager van het dagcentrum Ons Tweede Thuis, Elena Nabatova van Participe Amstelland, Sytske Tjeerdema van de gemeente Amstelveen, een bezoeker van het dagcentrum en een buurtbewoner. Ze trokken een doek van het informatiebord waarop de route is aangegeven. De route en oefeningen werden vervolgens direct uitgeprobeerd onder leiding van buurtsportcoach Sebastiaan Huijsmans. Een uitdaging met zo’n grote groep, maar het enthousiasme was er niet minder om.

De KWIEKroute in Westwijk is een beweegroute van 1.330 meter lang, waarin 16 oefeningen zijn uitgezet. Er komen geen speciale toestellen of hindernissen aan te pas in deze beweegroute, maar er wordt gebruik gemaakt van straatmeubilair dat er al is. Op de ene plek loop je bijvoorbeeld over een rechte lijn, ergens anders juist slalommend tussen paaltjes door. Om de conditie te verbeteren kun je snelwandelen of boksen. De coördinatie wordt getest door het aantikken van stippen.

KWIEKroutes zijn door heel Nederland te vinden. De route in Westwijk is de eerste in Amstelveen.

KWIEK Beweegroute Westwijk Amstelveen

Meer nieuws

Buitenspeeldag-dansworkshop-Juvat-Westendorp-web
Buitenspeeldag Amstelveen groot succes
Meer informatie
Poeldag_strombaan-schaatsen-web
Geslaagde Poeldag
Meer informatie
Wedstrijdbad-buiten-open-30-mei-2024-web
Wedstrijdbad buiten vanaf donderdag 30 mei open
Meer informatie
AmstelveenBeach-ook-in-2024-op-het-Stadsplein
AmstelveenBeach keert deze zomer terug
Meer informatie
Deelnemers-aan-de-GoldenSports-training-in-de-Bankras-web
GoldenSports nu ook in Amstelveen
Meer informatie
Vakantieactiviteiten-jeugd-1200
Meivakantie activiteiten
Meer informatie
Ga naar de inhoud