Fiets4daagse 2023

Fiets4Daagse en wekelijkse ‘Doortrappen’ Fietsactiviteit

Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven en bovendien blijven 60+’ers mede door te fietsen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Om dit te stimuleren wordt dit jaar weer de Fiets4Daagse georganiseerd.

Samen met Doortrappen organiseert AmstelveenSport de Fiets4Daagse in Amstelveen van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni, waarbij er fietstochten gemaakt worden van ongeveer 25 kilometer.

De Fiets4Daagse is de Kick-Off voor de wekelijkse fietstocht van Doortrappen op de donderdagochtend, telkens om 9:00 uur vanaf het Noorddamcentrum. Deze tochten starten donderdag 8 juni. Gefietst wordt in verschillende groepen, afhankelijk van het soort fietsen en conditie. Meer informatie op: www.notabenebovenkerk.nl/doortrappen. De finale van deze fiets periode is tijdens de slotdag van de Nationale Sportweek, Amstelveen on Wheels op zondag 24 september; alles wat rolt komt dan samen op het Stadsplein.

Fiets4Daagse
Tijdens de Fiets4Daagse worden fietstochten gemaakt van ongeveer 25 kilometer. De start is elke dag vanaf het Noordamcentrum in Bovenkerk om 09:00 uur en eindigt tussen 10:00 en 11:00 uur.

Deelnemers ontvangen een cadeaubon voor een gratis fietsspiegel welke Het Fietshuys monteert tot en met 30 juni. Op=Op.

Wanneer
Fiets 4 Daagse
Dinsdag 30 mei, woensdag 31 mei, donderdag 1 juni, vrijdag 2 juni 2023
Start 09:00 uur

Waar
We verzamelen bij het Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1 in Bovenkerk.
Er vertrekken verschillende groepen, afhankelijk van het soort fietsen en conditie.

Inschrijven
Inschrijven voor de Fiets4Daagse kan door vooraf een mail te sturen aan buurtsportcoach Sabine Meeuwis:  of kan op de dag zelf om 9:00 uur bij het Noorddamcentrum.
Dag 1 – dinsdag 30 mei
Dag 2 – woensdag 31 mei
Dag 3 – donderdag 1 juni
Dag 4 – vrijdag 2 juni

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie, neem contact op met buurtsportcoach Sabine Meeuwis:  of bel 088-85 85 104


Wekelijkse fietsgroepen in Amstelveen

Doortrappen organiseert samen met Stichting Bovenkerk, Stichting Fietsmaatjes Amstelveen en AmstelveenSport vanaf donderdag 8 juni wekelijks fietsen voor inwoners van de gemeente Amstelveen.

Het Noorddamcentrum wordt gekozen als op- en afstapplaats voor verschillende groepen fietsers. Iedereen is welkom om mee te doen!

De fietsgroepen vertrekken om 9:00 uur en komen rond 10.45 uur weer terug. Het fietsseizoen eindigt op 24 september.

Tijdens vakanties gaat het fietsen gewoon door.

Het Noorddamcentrum is van 8:30 tot 12:30 uur open voor ontmoetingen tussen alle fietsgroepen.
Voor vertrek en na binnenkomst kunnen fietsers genieten van koffie met appeltaart, ook bij slecht weer.

Fietsgroepen en veiligheid
Er zijn verschillende groepen, afhankelijk van het type fiets en conditie, zoals racefietsers, elektrische fietsen, gewone fietsen en duo-bikes. Veiligheid staat voorop tijdens het fietsen in groepen. Er zijn daarom aanvullende instructies om veilig gedrag te stimuleren. Denk hierbij aan informatie over het dragen van een fietshelm en de fietsspiegel, speciale hesjes voor de eerste en laatste
fietsen van een groep, een gereedschapset bij de laatste van een groep voor materiaalpech en een minicursus rijden in groepsverband.

Doortrappen tot je 100ste
Doortrappen is een landelijk programma om 55+’ers langer, veiliger en met plezier te laten fietsen. Acht gemeentes in regio Amsterdam zijn onderdeel van dit programma, waaronder gemeente Amstelveen.
Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen.
Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in Amstelveen.

Het hele jaar door organiseert Doortrappen fietsactiviteiten voor ouderen, zo ook in Amstelveen. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten in de gemeente Amstelveen vind je op www.doortrappen.nl – Amstelveen of ga naar:

Stichting Bovenkerk  – www.notabenebovenkerk.nl/doortrappen
Fietsmaatjes Amstelveen – www.fietsmaatjesamstelveen.nl

  • Start met de Amstelveense Fiets 4 Daagse 30 mei t/m 2 juni 2023.
  • Wekelijkse fietstocht op donderdag vanaf 8 juni 2023.
  • Finale Amstelveen on Wheels op 24 september 2023.
Fiets4daagse

Delen:

Meer nieuws

Amstelveen Beach

Van zaterdag 17 t/m donderdag 22 juni 2023 een groots Beach sport festival op het Stadsplein.

Voorronde NK Knikkeren in Amstelveen

Woensdag 17 mei vanaf 14.30 uur vindt de voorronde voor het NK Knikkeren plaats op Plein Orion in Amstelveen. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen gratis meedoen.

Naar de inhoud springen