Ga toch Fietsen!

5 redenen waarom fietsen in de winter goed is voor je gezondheid
Voor de meeste fietsers is de winterperiode een tijd waarin de fiets in de schuur blijft staan. Niet heel gek, want wie gaat er nu fietsen in de kou of in de regen. Wat de meeste mensen niet weten is dat in de winter fiets juist heel gezond is. Door de kou fiets heeft namelijk voordelen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Goed voor je humeur
In de winter zijn de dagen korter, en is het weer kouder. Hierdoor breng je vaak veel meer tijd binnenshuis door. Juist dit binnen zitten is een veelvoorkomende oorzaak van depressie. Naar buiten gaan in de winter is dus niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal goed. Door naar je werk of naar school te fietsen zorg je ervoor dat je niet de hele dag binnen zit en begin je de dag fris en opgewekt.

Het is zwaarder dan fietsen in de zomer
Doordat je in de winter meer tegenwind hebt en het kouder is moet je veel beter je best doen om dezelfde afstond af te leggen. Het voordeel hiervan is dat het beter voor je conditie is omdat je harder moet trappen. In de winter bouw je dus veel meer conditie en spieren op dan bij rustig weer in de zomermaanden.

Tip: een fiets met versnellingen is erg comfortabel tijdens de wintermaanden. Is je oude fiets toe aan vervanging? Kijk eens bij de fietsen van het merk Popal bij Fietsenopfietsen.nl. Zeer degelijke kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Hoe kouder hoe beter
Regelmatig aan kou worden blootgesteld zorgt voor een veel beter immuunsysteem. Dit is waarom veel mensen regelmatig een koude douche nemen. Sporters gebruiken koud water en andere methodes om te koelen ook om sneller te herstellen van intensief sporten. Dat mensen ziek worden in de winter komt meestal niet door de kou, maar doordat mensen veel meer tijd binnenshuis doorbrengen. Het is gezonder om veel buiten op de fiets te zijn, zo doe je ook nog vitamine D op welke alleen door ons lichaam wordt aangemaakt door blootstelling aan (indirect) zonlicht.

Doorzetters zijn winnaars
Door jezelf te ertoe aan te zetten om door de kou of een storm te fietsen overwin je een groot innerlijk obstakel. Hierdoor voel je je na het fietsen als een winnaar, je hebt immers jezelf ertoe aangezet om de kou te trotseren. Fietsen in de winter vraagt dus wel een sterker doorzettingsvermogen dan fietsen in de zomer. Fiets je lange afstanden dan krijg je vaak ook een adrenalinekick, wat een extra goed gevoel geeft. De meeste mensen krijgen deze kick na ongeveer 45 minuten intensief sporten.

Vergeet niet om je fiets ook tijdens de koude wintermaanden goed op slot te zetten. Er worden dikwijls fietsen gestolen, omdat men in de winter vaker de fiets buiten laat staan. Zet je fiets altijd goed op slot met een of meerdere fietssloten. In de meeste gevallen wordt er standaard een ringslot meegeleverd bij een fiets. Zet je fiets ‘extra’ op slot met een kabelslot, kettingslot of beugelslot. Op Slotenspeciaalzaak vind je een uitgebreid aanbod van kabelsloten.

Zwaarder na de feestdagen
De winterse feestdagen staan voor gezelligheid en lekker eten, dit zorgt er echter wel voor dat de meeste mensen het nieuwe jaar met meer gewicht beginnen. Om de extra kilo’s snel weer kwijt te raken is fietsen dan ook ideaal. Fiets dagelijks een flink stuk en je bent de overtollige kilo’s zo weer kwijt.

Er zijn dus meer dan genoeg redenen om ook in de winter de fiets te pakken. Niet alleen lichamelijk ga je erop vooruit, ook geestelijk heb je veel profijt van de beweging en het buiten zijn. Waar wacht je nog op?

Meer nieuws

Feestelijke-start-zwem4daagse-09-07-2024-web
Feestelijke start Zwem4daagse
Meer informatie
Zwem4Daagse_Meerkamp-2024
Zwem4daagse 9 t/m 12 juli
Meer informatie
Buitenspeeldag-dansworkshop-Juvat-Westendorp-web
Buitenspeeldag Amstelveen groot succes
Meer informatie
Poeldag_strombaan-schaatsen-web
Geslaagde Poeldag
Meer informatie
Wedstrijdbad-buiten-open-30-mei-2024-web
Wedstrijdbad buiten vanaf donderdag 30 mei open
Meer informatie
AmstelveenBeach-ook-in-2024-op-het-Stadsplein
AmstelveenBeach keert deze zomer terug
Meer informatie
Ga naar de inhoud