Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Sinds september 2023 is Amstelveen actief als JOGG-gemeente. Om gezond op te kunnen groeien, hebben kinderen een gezonde leefomgeving nodig. Hierin spelen o.a. ouders, scholen, de kinderopvang, de buurt en de sportvereniging een belangrijke rol.  

Vanuit JOGG Amstelveen begeleiden en ondersteunen we organisaties bij het inzetten op de JOGG- thema’s water drinken, gezonde voeding, meer bewegen, beter slapen en mediawijsheid. 

JOGG-regisseur 
Mijn naam is Sven Kuit, ik ben JOGG-regisseur voor de aanpak gezonde jeugd, gezonde toekomst. Vanuit JOGG richten we ons op een gezonde leefomgeving voor jeugd van 0 t/m 12 jaar. Dit doen wij door o.a. gezonde voeding, meer water drinken, meer bewegen en beter slapen te stimuleren. En werken we samen met verschillende organisaties, zoals kinderopvang, scholen, zorg- en welzijn en bedrijven. De komende jaren sluiten de activiteiten van JOGG Amstelveen aan bij diverse Nationale projecten, zoals bijvoorbeeld de Drinkwaterdag, Groente- en Fruitdag en de week van de Mediawijsheid.  

Vragen? Neem gerust contact op:   

Kick off Amstelveen JOGG gemeente

Samen met burgemeester Tjapko Poppens ontving Sven Kuit, onze JOGG regisseur (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) het plaatsnaambordje: ‘Amstelveen, JOGG-gemeente’ uit handen van JOGG-ambassadeur Patrick Rijnbeek onder luid gejuich van kinderen van OBS De Westwijzer. Of was dat vanwege het stuk fruit dat ze van de burgemeester kregen. Hoe dan ook: Amstelveen is vanaf nu officieel een JOGG-gemeente. Kinderen een gezonde leefomgeving bieden, daar gaat het om. Dit door het stimuleren van goede gewoontes, zoals meer bewegen, gezond eten en meer water drinken. 
Ga naar de inhoud