#amstelveenbeweegt

Gezonde jeugd gezonde toekomst (JOGG)

Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Samen maken we gezond gewoon

Tijdens hun jeugd leren kinderen en jongeren wat normaal gedrag is. En dat geldt ook voor een gezonde leefstijl. Kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving en met een gezonde leefstijl vinden dit voor de rest van hun leven heel normaal.
Samen met onze partners streven we naar een samenleving waarin de jeugd woont, leert en speelt in een gezonde omgeving met structurele aandacht voor een gezonde leefstijl. Een omgeving waarin de gezonde keuze vanzelfsprekend is.

JOGG zet zich hiervoor in op vier thema’s:  

Water drinken

Meer bewegen

Gezond eten

Kind naar gezond gewicht

Sinds september 2023 is Amstelveen actief als JOGG-gemeente. Om gezond op te kunnen groeien, hebben kinderen een gezonde leefomgeving nodig. Hierin spelen o.a. ouders, scholen, de kinderopvang, de buurt en de sportvereniging een belangrijke rol.  

Vanuit JOGG Amstelveen begeleiden en ondersteunen we organisaties bij het inzetten op de JOGG- thema’s water drinken, gezonde voeding, meer bewegen, beter slapen en mediawijsheid. 

Kick off Amstelveen JOGG gemeente

Samen met burgemeester Tjapko Poppens ontving Sven Kuit, onze JOGG regisseur (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) het plaatsnaambordje: ‘Amstelveen, JOGG-gemeente’ uit handen van JOGG-ambassadeur Patrick Rijnbeek onder luid gejuich van kinderen van OBS De Westwijzer. Of was dat vanwege het stuk fruit dat ze van de burgemeester kregen. Hoe dan ook: Amstelveen is vanaf nu officieel een JOGG-gemeente. Kinderen een gezonde leefomgeving bieden, daar gaat het om. Dit door het stimuleren van goede gewoontes, zoals meer bewegen, gezond eten en meer water drinken. 
Ga naar de inhoud