QR-beweegroute

Kerstvakantie

Activiteiten in de kerstvakantie en zelf aan de slag

Tijdens de kerstvakantie organiseert AmstelveenSport diverse sportactiviteiten, maar je kunt ook zelf aan de slag. Amstelveen is namelijk sinds dit jaar een flink aantal beweeglocaties rijker. Ga bijvoorbeeld eens naar een Beweegbank. Er zijn er maar liefst vijf in Amstelveen. Op zo’n beweegbank kun je uiteraard even gezellig gaan zitten praten; minstens zo leuk is het om er beweegoefeningen te doen. Dit kan op elk niveau, van beginner tot zeer ervaren sporter. Op de bank zelf staat uitleg over de oefeningen die je er kunt doen, maar als je de QR-code op de bank scant zie je dat er nog veel meer oefeningen mogelijk zijn. Vorige maand is de KWIEK beweegroute geopend in Westwijk. Dit is een route waarbij je met behulp van het straatmeubilair je kracht, balans en uithoudingsvermogen oefent. Op een informatiebord bij de start en op stoeptegels onderweg is te zien welke oefening je kunt doen. Een leuke plek voor iedereen om aan je motorische vaardigheden te werken is het AmstelveenSport Beweegplein. Deze ligt naast de school Panta Rhei en is door iedereen te gebruiken. Het beweegplein is een veelzijdig en uitdagend veld opgebouwd volgens het  Athletic Skills Model (ASM).

Naar buiten
Tijdens de vakantie een rondje De Poel wandelen, hardlopen of fietsen? Doe dan vooraf of na afloop eens een work-out bij de Urban Gym aan De Poel. Op het informatiebord staat een korte beschrijving van de Urban Gym fitnestoestellen en een QR-code. Je kunt deze scannen en je krijgt dan instructiefilmpjes te zien welke oefeningen bij een toestel gedaan kunnen worden. Ook is er rondom de Poel de QR-beweegroute. Over een route van ongeveer 4 km zijn 10 paaltjes geslagen met daarop een QR-code. Als je deze QR-code scant, krijgt diverse loop-, kracht- of stretchoefeningen te zien die gedaan kunnen worden op de desbetreffende locatie. Iedereen kan mee doen op zijn of haar eigen niveau.

Activiteiten in de kerstvakantie

De kerstvakantie begint goed met een heuse X-Mas party in zwembad De Meerkamp op vrijdagavond 23 december. Een DJ zorgt voor lekkere muziek en met gekleurde lampen en speciale lichteffecten wordt het zwembad omgetoverd tot een flitsend, swingend X-Mas zwem- en dansparadijs. Dinsdagmiddag 3 januari kunnen alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar zich uitleven tijdens het luchtkussen festival in de Ben Goudsmithal. Er zijn ook speciale luchtkussens voor 4 en 5 jarigen. Woensdag 4 januari van 10 tot 14 uur kunnen de Amstelveense gamers tegen elkaar strijden tijdens het FIFA 23 toernooi in de beweegbox. Voor de kleinste Amstelveners is er op vrijdagochtend 6 januari het Peuter Festival in de Beweegbox. Lekker klimmen, klauteren, rennen, rollen en springen op een mooi parcours. Met speciale gast: Bumba. Tot slot nog een tip: altijd al eens Padel willen uitproberen? Deze winter kan dat heel voordelig bij Padel Mate Club Amstelveen. In de daluren kun je daar komen padellen met 50% korting met de winteractie.

Delen:

QR-beweegroute

Meer nieuws

Amstelveen Beach

Van zaterdag 17 t/m donderdag 22 juni 2023 een groots Beach sport festival op het Stadsplein.

Fiets4daagse 2023

Samen met Doortrappen organiseert AmstelveenSport de Fiets4Daagse in Amstelveen van dinsdag 30 mei t/mvrijdag 2 juni.

Voorronde NK Knikkeren in Amstelveen

Woensdag 17 mei vanaf 14.30 uur vindt de voorronde voor het NK Knikkeren plaats op Plein Orion in Amstelveen. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen gratis meedoen.

Naar de inhoud springen