Kira Toussiant geeft praktische tips aan ouders en talenten tijdens workshop

Hoe combineer je school en topsport het beste?

Naast veel sport en bewegen is er tijdens de Nationale Sportweek ook aandacht kennisoverdracht. Speciaal voor sporttalenten en ouders organiseerde AmstelveenSport afgelopen woensdagavond in Nationaal Tennis Centrum de Kegel de workshop “Hoe combineer je school en topsport het beste?” Zwemkampioene Kira Toussaint was te gast om haar ervaringen te delen. Gastvrouw van de avond was Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport.

Kira Toussaint zwom als kind bij zwemvereniging De Futen in zwembad De Meerkamp en groeide uit tot rugslag specialist. In 2021 werd ze wereldkampioen op de 4x50m wisselslag mixed. Haar Havo diploma behaalde ze op het Keizer Karel College in Amstelveen. Talenten en ouders wilden tijdens de workshop maar wat graag van haar weten hoe zij topsport en school wist te combineren. Aan de hand van stellingen deelde Kira haar ervaringen en ging ze met de talenten en ouders in gesprek. “De deelnemers konden vooraf vragen insturen”, licht talentbegeleider van AmstelveenSport Frouwke van Leeuwen toe, “de openheid en interactie van alle aanwezigen vond ik heel bijzonder. Het doel was de talenten en ouders naar huis te laten gaan met zo veel mogelijk praktische tips en adviezen. Dat is zeker gelukt”. Voor talenten noemde Kira als belangrijk punt het opbouwen van een goede relatie met school: deel met je docenten en mentor je sportpassie, maar laat ook duidelijk zien dat je school belangrijk vindt. Voor ouders had ze als belangrijkste tip naar de ontwikkeling van je kind te kijken. Leg niet de focus op korte termijn prestaties, moedig je kind aan om uitdagingen aan te gaan en help je kind sport leuk te vinden.

Amstelveense VO-scholen en AmstelveenSport sloten in 2014 een samenwerkingsconvenant om talenten te begeleiden: afgesproken is dat de scholen topsportvriendelijk zijn en één talentbeleid volgen. Door hetzelfde beleid te voeren, maakt het voor talentvolle leerlingen niet uit welke school voor voortgezet onderwijs wordt gekozen. Vanuit AmstlveenSport begeleidt Frouwke van Leeuwen de sporttalenten, ze houdt overleg met de scholen, trainer/coach, ouders en brengt advies uit naar de school en is de talentbegeleider tussenpersoon in de contacten met leerplichtambtenaren. Samen met de school wordt naar de ideale balans gezocht tussen school en sport.

Meer informatie en contact: of 088-8585104.

Meer nieuws

Kerst2023-algemeen
Kerstvakantie activiteiten
Meer informatie
Sportgala-fb-cover
Aanmelden voor Amstelveen Sportgala 2024 nu mogelijk
Meer informatie
Snertwandeling-2024
Snert wandeling
Meer informatie
Verenigingscafe-6-november-1200
Kennis opdoen en ervaringen delen tijdens het Verenigingscafé
Meer informatie
Babiche Roof nieuwe JOGG regisseur AmstelveenSport naast Sven Kuit-web
Babiche Roof van start als tweede JOGG-regisseur bij AmstelveenSport
Meer informatie
Vakantieactiviteiten-jeugd-1200
1.200 kinderen in beweging tijdens de herfstvakantie
Meer informatie
Ga naar de inhoud