DutchEnglish
DutchEnglish
Nationale Balkon Beweegdag

Nationale Balkon Beweegdag

Derde editie Nationale Balkon Beweegdag

Vrijdag 20 mei is de derde editie van Nationale Balkon Beweegdag. Balkon Bewegen staat voor: veilig en toegankelijk samen bewegen, gezelligheid met medebewoners, plezier en een activiteit waar iedereen aan mee kan doen. In heel Nederland wordt er vrijdag 20 mei op de balkons van woon- en zorglocaties bewogen, gedanst en plezier gemaakt.

Amstelveens idee

Buurtsportcoach Mieke Regelink van AmstelveenSport is de grondlegger van het Balkonbewegen. Zij gaf tijdens de corona lockdown in 2020 als eerste in Nederland beweeglessen aan de bewoners op de balkons van de woon- en zorglocaties in Amstelveen. Dit mooie initiatief is door de landelijke pers opgepakt en heeft ervoor gezorgd dat vrijdag 20 mei alweer de derde editie van de Nationale Balkon Beweegdag plaatsvindt.

Amstelveen doet mee

Dit jaar willen we tijdens de Nationale Balkon Beweegdag in Amstelveen jong en oud in beweging brengen. De balkon Beweegdag wordt geopend door kinderen van de deelnemende scholen. De kinderen hebben allemaal een touwtje springtouw ontvangen van AmstelveenSport en hebben geoefend met touwtjespringen. Zij komen vrijdag 20 mei tijdens de Balkon Beweegdag naar één van de woon- en zorglocaties en gaan daar touwtjespringen. Daarna start het Balkonbewegen. Ouderen en kinderen doen samen mee onder leiding van MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen)-docenten en Buurtsportcoaches. Vervolgens komen de ouderen naar beneden van hun balkon en gaan ze samen met de kinderen touwtjespringen. De ouderen draaien het grote touw en de kinderen springen. Het belooft één groot feest te worden!

Programma:

10:30 uur Touwtjespringen op muziek door kinderen van de deelnemende scholen (ouderen kijken vanaf hun balkon)
10:35 uur Start Balkon Bewegen door ouderen (op hun balkon) en kinderen onder leiding van MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen)-docenten en Buurtsportcoaches
11:00 uur Einde Balkon Bewegen
11:05 uur Start grote touw springen: Ouderen draaien het touw, kinderen springen
11:15 uur Einde

Deelnemende woon- en zorglocaties
Dignahof
NieuwVredeveld
Zonnehuis Bovenkerk
Goede Reede
Kastanjeflat
Middehof

Deelnemende scholen
De Triangel
Roelof Venemaschool
De Westwijzer
De Cirkel
Piet Hein


Luister het interview met buurtsportcoach Mieke Regelink over de Nationale Balkon Beweegdag

Delen:

Nationale Balkon Beweegdag

Meer nieuws

Sportmaand

Doe van 26 september tot en met 30 oktober mee met de sportmaand.

Poeldag

Poeldag

NOC*NSF Nationale Sportweek afgesloten op en om de Poel.

Beach Event

Spectaculaire opening 17 september op het Stadshart

Zaterdag 17 september om 10:00 uur wordt de Nationale Sportweek spectaculair geopend op het tot strand omgetoverde Stadshart met een demo door de voormalig wereldkampioen beachvolleybal Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Nationale Sportweek

Nationale Sportweek

Amstelveen is dit jaar host-city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2022.
10 dagen lang lekker veel sporten en bewegen; vrijdag 16 tot en met zondag 25 september 2022.

Beweegbus 2022

Kom buitenspelen

De scholen beginnen weer en dus komt na schooltijd de Beweegbus weer naar je toe.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Nationale Sportweek Amstelveen | 16 t/m 25 september 2022

Amstelveen is dit jaar host-city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2022. In deze week kun je gratis meedoen met tal van sport en beweegactiviteiten. Ervaar wat sport met jou doet, ontmoet nieuwe mensen, maak kennis met sportaanbod en/of wordt lid van de sportclub die bij jou past! Je bepaalt zelf aan welke activiteiten je mee wilt doen en hoe vaak. De Nationale Sportweek is van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september 2022. 

Klik hier voor een overzicht van de activiteiten tijdens de Nationale Sportweek.

Skip to content