Nieuwe Turnhal en Beweegbox aanwinst voor Amstelveen

De turnhal en de eerste Beweegbox van Nederland in Amstelveen kunnen bijna in gebruik genomen worden. Alle turnverenigingen in Amstelveen zijn uitgenodigd om de turnzaal gratis te bekijken en uit te proberen. Een selectie van turnvereniging i-Turn greep dinsdag 17 april meteen hun kans om de vaste turnopstelling in de turnhal uit te proberen.

Melissa Ockhuysen van i-Turn op haar Facebook pagina: “Het was een super avond, in een super zaal met super mensen!! Deze hal gaat zoveel bijdragen aan de ontwikkelingen van de Amstelveense turnsters. Wij zijn iedereen die hier zijn steentje aan heeft bij gedragen enorm dankbaar voor de mogelijkheid om te kunnen trainen in een hal als deze! Op naar heel veel hele mooie trainingsuren!!!”

De gemeente legt nu de laatste hand aan de inrichting van de Beweegbox waarna scholen de box naar verwachting medio mei uit zullen proberen.

Directeur Peter Verdaasdonk van Sportbedrijf Amstelveen: “De aanbouw aan de Ben Goudsmithal is een aanwinst voor sportminnend Amstelveen. De seizoensgebonden verhuur van beide accommodaties start na de zomer. Vooruitlopend daarop worden de hallen uitvoerig getest door gebruikers.”

BBA-sportwethouder Peter Bot: “De Beweegbox vervangt de traditionele gymzaal. We zijn erg benieuwd naar de ervaringen van leerlingen die vanaf hopelijk medio mei de Beweegbox kunnen gaan gebruiken. Ook de turnhal met vaste opstelling stond hoog op de wensenlijst van turnverenigingen. Met de Amstelveense turnverenigingen en het Sportbedrijf is de gemeente op dit moment nog in gesprek.”

Gemeente Amstelveen bouwde de hallen en Sportbedrijf Amstelveen gaat beide ruimten exploiteren. Het Sportbedrijf plant de komende maanden een aantal activiteiten.

Seminar ‘Innovatie in beweging”
Op 28 juni is er een seminar “Innovatie in Beweging” waarbij met name de technische en innovatieve elementen van de Beweegbox belicht zullen worden door diverse gastsprekers uit het hele land. Sportambtenaren van andere gemeenten en geïnteresseerden in innovatie op het gebied van sportaccommodaties kunnen zo kennismaken met dit vernieuwende concept. Kaarten voor het seminar kosten € 20,- en kunnen via sportstad-amstelveen.nl/tickets/26974 besteld worden. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Officiële opening turnhal en Beweegbox
Op zaterdag 14 juli zullen de Beweegbox en de turnhal officieel geopend worden. Dan krijgen de inwoners van Amstelveen de kans om de nieuwe Beweegbox te bekijken en uit te proberen. Tijdens deze open dag vindt ook jaarlijkse sportmarkt plaats. In de wethouder Ben Goudsmithal, de Beweegbox, de turnhal en in zwembad De Meerkamp zullen verenigingen laten zien wat Amstelveen op het gebied van sport en bewegen in huis heeft.

Voor meer informatie over de turnhal, de Beweegbox of één van deze evenementen kunt u contact opnemen met

Meer nieuws

Feestelijke-start-zwem4daagse-09-07-2024-web
Feestelijke start Zwem4daagse
Meer informatie
Zwem4Daagse_Meerkamp-2024
Zwem4daagse 9 t/m 12 juli
Meer informatie
Buitenspeeldag-dansworkshop-Juvat-Westendorp-web
Buitenspeeldag Amstelveen groot succes
Meer informatie
Poeldag_strombaan-schaatsen-web
Geslaagde Poeldag
Meer informatie
Wedstrijdbad-buiten-open-30-mei-2024-web
Wedstrijdbad buiten vanaf donderdag 30 mei open
Meer informatie
AmstelveenBeach-ook-in-2024-op-het-Stadsplein
AmstelveenBeach keert deze zomer terug
Meer informatie
Ga naar de inhoud