DutchEnglish
DutchEnglish

Plastic flesjes, inkomsten voor jouw club!

Per 1 juli 2021 wordt er statiegeld geheven op kleine plastic flesjes frisdrank en water. Sportverenigingen krijgen van Statiegeld Nederland de kans om deze flesjes vrijwillig in te zamelen en het statiegeld voor de eigen club te behouden. Een kans op extra inkomsten voor de club dus.

Op 1 juli 2021 gaat een nieuw statiegeldsysteem in. Vanaf dat moment wordt € 0,15 statiegeld geheven op kleine plastic flessen van frisdrank en waters. Omdat het volume toeneemt, komen er meer innamepunten voor de kleine en grote flessen. Grotere supermarkten, bemande tankstations langs de snelweg, bemande treinstations en grotere cateraars zijn straks verplicht om statiegeldflessen in te nemen. Andere verkooppunten van plastic flessen kunnen ervoor kiezen om vrijwillig plastic flessen in te zamelen. In totaal gaat het om 61.000 mogelijke locaties. Denk aan sportverenigingen, pretparken, horecabedrijven, fastfoodketens en bioscopen.

Sportverenigingen krijgen via een regeling van Statiegeld Nederland de kans om plastic flesjes vrijwillig in te zamelen en het statiegeld voor de eigen club te behouden. Zij faciliteren in het gehele proces en inzamelzakken en bakken worden gratis ter beschikking gesteld.

Aanmelden als vrijwillig inzamelpunt kan nu al via www.statiegeldnederland.nl. Hier vind je alle informatie en FAQ’s. Ook vind je hier allerlei campagnemateriaal om je actie kracht bij te zetten. Grijp je kans, verdien geld met het schoonhouden van je club!

Delen:

Meer nieuws

Week van de Motoriek

Week van de Motoriek

7 tot en met 10 november is het de Week van de Motoriek: extra aandacht aan de motoriek bij jonge kinderen zowel gedurende de lessen in zwembad De Meerkamp als die van de buurtsportcoaches.

Poeldag

Poeldag

NOC*NSF Nationale Sportweek afgesloten op en om de Poel.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Skip to content