Poeldag

Poeldag


Gisteren werd de NOC*NSF Nationale Sportweek afgesloten op en om de Poel. De (water)sport verenigingen hadden hun krachten gebundeld en maakten van deze slotdag een dag om nooit te vergeten. Op het water waren diverse zeil- en roeiboten, bezoekers konden suppen, roeien, kanoën en meevaren op de rondvaartboot. Wedstrijd kanoërs en de reddingsbrigade gaven een demonstatie. Op de kant kon er worden geoefend in roeibakken, een roei ergometer en een kanotrainer. Ook waren er wandelingen, steptochten en een schaats clinic. Schilders zaten langs de kant om het prachtige gezicht van boten op de Poel vast te leggen op het doek.

Met de Poeldag sluiten we de Nationale Sportweek in Amstelveen af. Tien dagen lang was er extra veel aandacht voor sport en bewegen. Uiteraard met veel activiteiten om aan mee te doen voor alle bewoners van Amstelveen, maar ook werden er veel clinics van diverse sporten gegeven aan scholieren van zowel basis als voortgezet onderwijs. Er was zelfs een speciale outdoordag waarbij middelbare scholieren een bootcamp kregen door defensie en senioren mee konden doen aan een sportmeerkamp. Sport voor iedereen!

Niet is alleen gesport, ook werd er afgelopen week veel gesproken over sport tijdens workshops en inspiratiessessie. Diverse onderwerpen kwamen aan bod. Wat is de maatschappelijke en economische meerwaarde van sport en bewegen? Hoe zorg je er voor dat iedereen kan sporten. Wat is aangepast sporten en hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt bij een club? Hoe combineer je als sporttalent school en sport? Daarnaast werden er twee nieuwe mogelijkheden om te wegen in gebruik genomen: de beweegbank en het beweegplein. Uiteraard beschikbaar voor iedereen uit de wijk om hier zelf te komen sporten en bewegen, maar AmstelveenSport geeft hier ook beweeglessen.

Gedurende de week heeft sport plaatsgevonden op een aantal bijzondere locaties. Zo was er pilates les in het Cobra Museum, werd er geschaakt op het plein in het Oude Dorp en was de ANNA kerk het toneel voor schermen en Jeu de Boules.

Ook na de Nationale Sportweek gaat het sporten en bewegen door! Kijk op amstelveensport.nl/agenda wat er deze week op het programma staat. Vandaag gaat de Sportmaand van start, waarbij leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs die nog niet in clubverband sporten een maand lang kosteloos kunnen sporten bij één of meerdere Amstelveense sportverenigingen. Meer informatie op: amstelveensport.nl/sportmaand

Delen:

Poeldag

Meer nieuws

Amstelveen Beach

Van zaterdag 17 t/m donderdag 22 juni 2023 een groots Beach sport festival op het Stadsplein.

Fiets4daagse 2023

Samen met Doortrappen organiseert AmstelveenSport de Fiets4Daagse in Amstelveen van dinsdag 30 mei t/mvrijdag 2 juni.

Voorronde NK Knikkeren in Amstelveen

Woensdag 17 mei vanaf 14.30 uur vindt de voorronde voor het NK Knikkeren plaats op Plein Orion in Amstelveen. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen gratis meedoen.

Naar de inhoud springen