Samenwerking AmstelveenSport en KinderRijk

Voldoende en spelenderwijs bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Beweging draagt ook bij aan een basis voor de sociaalemotionele- en breinontwikkeling.

Om kinderen in Amstelveen in beweging te krijgen en te houden zijn AmstelveenSport en KinderRijk een samenwerking aangegaan. Zo brengen we samen kinderen in contact met verschillende vormen van bewegen en beweegplezier bij hen te stimuleren en te onderhouden. En dragen we bij aan een generatie kinderen die de bewegende volwassenen van de toekomst zullen zijn.

AmstelveenSport voorziet de medewerkers van KinderRijk van kennis, contacten en sportfaciliteiten. Denk aan een Beweegbus die neerstrijkt op de speelpleinen van de BSO-locaties van KinderRijk, de sportinstuiven in de lokale sporthallen, het aanbieden van Multisport activiteiten tijdens de vakantieperiodes en het meewerken aan het jaarlijkse sportevenement van KinderRijk: SportRijk. KinderRijk biedt op haar beurt werkplekken voor stagiaires van AmstelveenSport. Zij kunnen opdrachten en activiteiten uitvoeren bij de verschillende locaties van KinderRijk.

Deze samenwerking is vastgelegd in een intentieverklaring getekend door Amstelveen Sport manager Sven Vismans, buurtsportcoach Sven Kuit en KinderRijk lid raad van Bestuur Soufyan El Hamdi. De inhoudelijke samenwerking zal worden vormgegeven door de programmamakers van KinderRijk en buurtsportcoach Sven Kuit.

Delen:

Meer nieuws

Amstelveen Beach

Van zaterdag 17 t/m donderdag 22 juni 2023 een groots Beach sport festival op het Stadsplein.

Fiets4daagse 2023

Samen met Doortrappen organiseert AmstelveenSport de Fiets4Daagse in Amstelveen van dinsdag 30 mei t/mvrijdag 2 juni.

Voorronde NK Knikkeren in Amstelveen

Woensdag 17 mei vanaf 14.30 uur vindt de voorronde voor het NK Knikkeren plaats op Plein Orion in Amstelveen. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen gratis meedoen.

Naar de inhoud springen