DutchEnglish
DutchEnglish
Saskia van der Meer wandeling

Saskia van der Meer Wandeling

Op de eerste officiële lentedag werd de Saskia van der Meer wandeling gelopen. Vernoemd naar Saskia van der Meer, oud-medewerker van AmstelveenSport. Deelnemers konden kiezen voor een wandeling van 8, 6 of 4 kilometer. Het plezier van het met elkaar bewegen stond voorop. Met deze eerste editie is een nieuwe Amstelveense traditie geboren: de wandeling wordt vanaf nu jaarlijks op de eerste lentedag georganiseerd.


De start vond maandag om 10 uur plaats bij AV Startbaan. Daar had zich maandagochtend vroeg al een heel aantal wandelliefhebbers gemeld. De omstandigheden waren dan ook perfect voor een wandeling: heerlijk zonnig en nagenoeg windstil. Na een korte warming up maakte de groep eerst een ererondje over de atletiekbaan. Vervolgens ging de stoet op weg naar Silversant in Bovenkerk, het volgende opstappunt. De route voer verder langs de Poel naar A.S.V. De Poelster, het laatste opstappunt. Onderweg werd ook het Bloesempark in het Amsterdamse bos aangedaan, dat prachtig in bloei staat. De wandeling werd afgesloten met koffie en appelgebak bij AV Startbaan.


Saskia van der Meer kreeg bij haar afscheid in 2021 van AmstelveenSport deze wandeling ‘cadeau’. Van der Meer heeft zich negentien jaar lang ingezet voor de Amstelveense sport, en is bekend van haar werk voor projecten als ‘Fietsmaatjes’, ‘Elke Stap Telt’, ‘Jump In’ en ‘Groep 6 On The Move’. Met deze projecten maakte ze zowel de jeugd als ouderen op verschillende manieren enthousiast maakte om te gaan bewegen. In de laatste jaren bij AmstelveenSport richtte ze zich vooral op ouderen en kwetsbaren. In diverse wijken is AmstelveenSport destijds wandelgroepen begonnen, waarmee mensen op een laagdrempelige manier in beweging wilde krijgen. Het sociale aspect was daarbij minstens zo belangrijk. Een aantal van deze wandelgroepen bestaat nog steeds.

Delen:

Saskia van der Meer wandeling

Meer nieuws

Nationale Buitenspeeldag

Nationale buitenspeeldag

Woensdag 8 juni is de Nationale buitenspeeldag. We komen tussen 14:00 en 16:00 uur naar twee locaties met de beweegbus. Kom je buitenspelen?

Zwem4daagse

Zwem4daagse

Doe van 21 tot en met 24 juni mee met de zwem4daagse en zwem met elkaar voor een ander.

De Kegel Family Fair Sportmarkt

AmstelveenSportmarkt

AmstelveenSport organiseert op zaterdag 25 juni 2022 de sportmarkt tijdens De Kegel Family Fair.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Skip to content