DutchEnglish
DutchEnglish
Saskia van der Meer wandeling

Saskia van der Meer Wandeling

Op de eerste officiële lentedag werd de Saskia van der Meer wandeling gelopen. Vernoemd naar Saskia van der Meer, oud-medewerker van AmstelveenSport. Deelnemers konden kiezen voor een wandeling van 8, 6 of 4 kilometer. Het plezier van het met elkaar bewegen stond voorop. Met deze eerste editie is een nieuwe Amstelveense traditie geboren: de wandeling wordt vanaf nu jaarlijks op de eerste lentedag georganiseerd.


De start vond maandag om 10 uur plaats bij AV Startbaan. Daar had zich maandagochtend vroeg al een heel aantal wandelliefhebbers gemeld. De omstandigheden waren dan ook perfect voor een wandeling: heerlijk zonnig en nagenoeg windstil. Na een korte warming up maakte de groep eerst een ererondje over de atletiekbaan. Vervolgens ging de stoet op weg naar Silversant in Bovenkerk, het volgende opstappunt. De route voer verder langs de Poel naar A.S.V. De Poelster, het laatste opstappunt. Onderweg werd ook het Bloesempark in het Amsterdamse bos aangedaan, dat prachtig in bloei staat. De wandeling werd afgesloten met koffie en appelgebak bij AV Startbaan.


Saskia van der Meer kreeg bij haar afscheid in 2021 van AmstelveenSport deze wandeling ‘cadeau’. Van der Meer heeft zich negentien jaar lang ingezet voor de Amstelveense sport, en is bekend van haar werk voor projecten als ‘Fietsmaatjes’, ‘Elke Stap Telt’, ‘Jump In’ en ‘Groep 6 On The Move’. Met deze projecten maakte ze zowel de jeugd als ouderen op verschillende manieren enthousiast maakte om te gaan bewegen. In de laatste jaren bij AmstelveenSport richtte ze zich vooral op ouderen en kwetsbaren. In diverse wijken is AmstelveenSport destijds wandelgroepen begonnen, waarmee mensen op een laagdrempelige manier in beweging wilde krijgen. Het sociale aspect was daarbij minstens zo belangrijk. Een aantal van deze wandelgroepen bestaat nog steeds.

Delen:

Saskia van der Meer wandeling

Meer nieuws

Sportmaand

Doe van 26 september tot en met 30 oktober mee met de sportmaand.

Poeldag

Poeldag

NOC*NSF Nationale Sportweek afgesloten op en om de Poel.

Beach Event

Spectaculaire opening 17 september op het Stadshart

Zaterdag 17 september om 10:00 uur wordt de Nationale Sportweek spectaculair geopend op het tot strand omgetoverde Stadshart met een demo door de voormalig wereldkampioen beachvolleybal Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Nationale Sportweek

Nationale Sportweek

Amstelveen is dit jaar host-city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2022.
10 dagen lang lekker veel sporten en bewegen; vrijdag 16 tot en met zondag 25 september 2022.

Beweegbus 2022

Kom buitenspelen

De scholen beginnen weer en dus komt na schooltijd de Beweegbus weer naar je toe.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Nationale Sportweek Amstelveen | 16 t/m 25 september 2022

Amstelveen is dit jaar host-city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2022. In deze week kun je gratis meedoen met tal van sport en beweegactiviteiten. Ervaar wat sport met jou doet, ontmoet nieuwe mensen, maak kennis met sportaanbod en/of wordt lid van de sportclub die bij jou past! Je bepaalt zelf aan welke activiteiten je mee wilt doen en hoe vaak. De Nationale Sportweek is van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september 2022. 

Klik hier voor een overzicht van de activiteiten tijdens de Nationale Sportweek.

Skip to content