#amstelveenbeweegt

Talenten

We staan voor jullie klaar met coaching en advies. We zorgen ervoor dat je op school en in je sport de top kunt bereiken!

AmstelveenSport zorgt ervoor dat sporttalenten de ruimte krijgen zich te ontwikkelen. Dat doen wij met steun van de gemeente Amstelveen, een aantal basisscholen en middelbare scholen in Amstelveen.

Talent en school: het werkt

Als je topsporter wilt worden, kost dat veel tijd. Dat kan ten koste gaan van de prestaties op school. Maar dat hoeft niet. In Amstelveen zijn alle middelbare scholen topsportvriendelijk. Het Hermann Wesselink College, het Keizer Karel College, het Amstelveen College en Panta Rhei werken nauw met AmstelveenSport samen voor een optimale begeleiding van talenten.

Talentbegeleider

De talentbegeleider bij AmstelveenSport bepaalt aan de hand van een gedegen intake of je geregistreerd wordt als toptalent.  Topsportvriendelijk betekent overigens niet dat je op school niet je best hoeft te doen. Je prestaties op school zijn bepalend voor de vrijheid die je krijgt om je sport of talent te beoefenen. Heb je meer ruimte nodig voor je sport dan binnen de leerplichtwet mogelijk is, dan adviseren we je om naar een LOOT school te gaan.

We doen nog meer

In samenwerking met onze partners geven wij talenten gerichte adviezen en hulp, bijvoorbeeld een snelle doorverwijzing naar medisch specialisten bij blessures, maar ook advies over het financieren van de sport van het talent. AmstelveenSport organiseert daarnaast regelmatig workshops voor talenten, die hen kunnen ondersteunen. De workshops kunnen bijvoorbeeld gaan over effectief huiswerk maken, visualiseren bij sport, mentaal sterk worden of hoe je als ouder omgaat met een getalenteerd kind.

@AmstelveenSporttalent

AmstelveenSport is trots op de prestaties van talenten! Op Instagram hebben we daarom @AmstelveenSporttalent. Deze pagina is gereserveerd voor sporttalenten en onze partners. Je ziet in een oogopslag niet alleen wie er in Amstelveen uitzonderlijk presteert, maar ook waar je als sporttalent terecht kan voor advies op het gebied van voeding, fysiotherapie, slaapproblemen of huiswerkbegeleiding. Volg @AmstelveenSporttalent dus!

Talent in het nieuws

We zorgen dat je in het nieuws komt. Dat is goed voor je toekomstige sportcarrière en voor het aantrekken van sponsoren. In het Amstelveens Nieuwsblad, in Amstelveenz en in sportmagazines verschijnen regelmatig artikelen van Amstelveense talenten. Wil jij een keer een interview geven? E-mail de talentbegeleider op .

Onze talentbegeleider

kop

Topsporten, naar school gaan met je vrienden uit de buurt en wonen bij je ouders thuis, dat is wat wij mogelijk maken”

Onze partners

Ga naar de inhoud