DutchEnglish
DutchEnglish

KORTING OP ZWEMLESSEN

De regeling waarmee kinderen van minimahuishoudens met Amstelveenpas tegen gereduceerd tarief zwemlessen kunnen volgen wordt uitgebreid. Ook volwassenen kunnen nu gebruikmaken van de regeling. Tot nu toe gold de regeling alleen voor kinderen. “Het is belangrijk dat iedereen in de gemeente Amstelveen zwemvaardig is”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. Wethouder Marijn van Ballegooien vult aan: “We willen financiële beperkingen voor het behalen van een zwemdiploma weghalen.”

Behouden zwemvaardigheid
“Het zwemvaardig worden is absoluut de eerste prioriteit”, zegt Ellermeijer. “Het behouden van de zwemvaardigheid willen we verder faciliteren door korting te verlenen op recreatief zwemmen.”

Pilot
De komende anderhalf jaar voert de gemeente een pilot uit met de uitbreidingen. Het gebruik van de regeling wordt gemonitord en geëvalueerd. In 2023 moet blijken of de regeling wordt voortgezet. De regeling voor zwemlessen voor volwassenen begint in september 2021. De kortingsregeling voor recreatiefzwemmen voor minima begint mogelijk al in de zomervakantie.

Delen:

Meer nieuws

Vereniging van het jaar

Dinsdag 21 juni werd tijdens de zomerborrel de Amstelveense verenigingsprijs uitgereikt. Ditmaal vielen twee verenigingen in de prijzen.

Beweeg De Zomer Door

Diverse activiteiten van maandag t/m donderdag voor senioren om lekker de zomer bewegend door te komen!

Parkspelen 2022!

De parkspelen gaan weer van start!
Schrijf je snel in en kom lekker buitenspelen!

Zomerborrel 21 juni

Zomerborrel

Met onze relaties sluiten we graag het sportseizoen af tijdens een zomerborrel op dinsdag 21 juni op het buitenterrein van zwembad De Meerkamp van 17:00 tot 19:00 uur.

Zwem4daagse

Zwem4daagse

Doe van 21 tot en met 24 juni mee met de zwem4daagse en zwem met elkaar voor een ander.

De Kegel Family Fair Sportmarkt

AmstelveenSportmarkt

AmstelveenSport organiseert op zaterdag 25 juni 2022 de sportmarkt tijdens De Kegel Family Fair.

Nationale Buitenspeeldag

Nationale buitenspeeldag

Woensdag 8 juni is de Nationale buitenspeeldag. We komen tussen 14:00 en 16:00 uur naar twee locaties met de beweegbus. Kom je buitenspelen?

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Skip to content