KORTING OP ZWEMLESSEN

De regeling waarmee kinderen van minimahuishoudens met Amstelveenpas tegen gereduceerd tarief zwemlessen kunnen volgen wordt uitgebreid. Ook volwassenen kunnen nu gebruikmaken van de regeling. Tot nu toe gold de regeling alleen voor kinderen. “Het is belangrijk dat iedereen in de gemeente Amstelveen zwemvaardig is”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. Wethouder Marijn van Ballegooien vult aan: “We willen financiële beperkingen voor het behalen van een zwemdiploma weghalen.”

Behouden zwemvaardigheid
“Het zwemvaardig worden is absoluut de eerste prioriteit”, zegt Ellermeijer. “Het behouden van de zwemvaardigheid willen we verder faciliteren door korting te verlenen op recreatief zwemmen.”

Pilot
De komende anderhalf jaar voert de gemeente een pilot uit met de uitbreidingen. Het gebruik van de regeling wordt gemonitord en geëvalueerd. In 2023 moet blijken of de regeling wordt voortgezet. De regeling voor zwemlessen voor volwassenen begint in september 2021. De kortingsregeling voor recreatiefzwemmen voor minima begint mogelijk al in de zomervakantie.

Meer nieuws

Prijswinnaars Amstelveen Sportgala
Amstelveen Sportgala, magische avond
Meer informatie
Voorjaarsvakantie-activiteiten-web
Voorjaarsvakantie activiteiten
Meer informatie
Start-bouw-zwembad-De-Meerkamp-web
Bouw nieuwe bad van start
Meer informatie
Verenigingscafe-Politiek-kom-in-beweging-header-mail
Verenigingscafé 4 maart
Meer informatie
Shortlist-Vrijwilligers-Coaches-Sportgala-web
Sportgala shortlist coach & vrijwilliger
Meer informatie
Snertwandeling-2024
Snert wandeling
Meer informatie
Ga naar de inhoud