DutchEnglish
DutchEnglish

KORTING OP ZWEMLESSEN

De regeling waarmee kinderen van minimahuishoudens met Amstelveenpas tegen gereduceerd tarief zwemlessen kunnen volgen wordt uitgebreid. Ook volwassenen kunnen nu gebruikmaken van de regeling. Tot nu toe gold de regeling alleen voor kinderen. “Het is belangrijk dat iedereen in de gemeente Amstelveen zwemvaardig is”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. Wethouder Marijn van Ballegooien vult aan: “We willen financiële beperkingen voor het behalen van een zwemdiploma weghalen.”

Behouden zwemvaardigheid
“Het zwemvaardig worden is absoluut de eerste prioriteit”, zegt Ellermeijer. “Het behouden van de zwemvaardigheid willen we verder faciliteren door korting te verlenen op recreatief zwemmen.”

Pilot
De komende anderhalf jaar voert de gemeente een pilot uit met de uitbreidingen. Het gebruik van de regeling wordt gemonitord en geëvalueerd. In 2023 moet blijken of de regeling wordt voortgezet. De regeling voor zwemlessen voor volwassenen begint in september 2021. De kortingsregeling voor recreatiefzwemmen voor minima begint mogelijk al in de zomervakantie.

Delen:

Meer nieuws

Week van de Motoriek

Week van de Motoriek

7 tot en met 10 november is het de Week van de Motoriek: extra aandacht aan de motoriek bij jonge kinderen zowel gedurende de lessen in zwembad De Meerkamp als die van de buurtsportcoaches.

Poeldag

Poeldag

NOC*NSF Nationale Sportweek afgesloten op en om de Poel.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Skip to content