KORTING OP ZWEMLESSEN

De regeling waarmee kinderen van minimahuishoudens met Amstelveenpas tegen gereduceerd tarief zwemlessen kunnen volgen wordt uitgebreid. Ook volwassenen kunnen nu gebruikmaken van de regeling. Tot nu toe gold de regeling alleen voor kinderen. “Het is belangrijk dat iedereen in de gemeente Amstelveen zwemvaardig is”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. Wethouder Marijn van Ballegooien vult aan: “We willen financiële beperkingen voor het behalen van een zwemdiploma weghalen.”

Behouden zwemvaardigheid
“Het zwemvaardig worden is absoluut de eerste prioriteit”, zegt Ellermeijer. “Het behouden van de zwemvaardigheid willen we verder faciliteren door korting te verlenen op recreatief zwemmen.”

Pilot
De komende anderhalf jaar voert de gemeente een pilot uit met de uitbreidingen. Het gebruik van de regeling wordt gemonitord en geëvalueerd. In 2023 moet blijken of de regeling wordt voortgezet. De regeling voor zwemlessen voor volwassenen begint in september 2021. De kortingsregeling voor recreatiefzwemmen voor minima begint mogelijk al in de zomervakantie.

Meer nieuws

Zwemlessen-van-start
Zwemlessen van start, buitenbad sluit
Meer informatie
Felicitatie-Roda
AmstelveenSport feliciteert Roda ’23 met 100 jarig bestaan
Meer informatie
NSW-AS
NOC*NSF Nationale Sportweek
Meer informatie
AdobeStock_213324031-lr
Buitenspelen in de zomervakantie
Meer informatie
BDZD-wandelen
Beweeg De Zomer Door
Meer informatie
Start-zwem4daagse-Serdar-web
Zomer Verenigingscafé
Meer informatie
Naar de inhoud springen