#amstelveenbeweegt

Ponymanege Equito

#amstelveenbeweegt

Ponymanege Equito

Over ons

Bij ponymanege Equito leer je van alles over pony’s en paarden en paardrijden. Kinderen starten vanaf 7 jaar met de opleiding ‘ponyvriendjes’, waarbij je de pony’s leert kennen en vertrouwen.
Leeftijdscategorie
4-12, 12-18, en 18-65
Adres
Kalfjeslaan 49A, Amstelveen
1183 TA Amstelveen
Trainingsdagen en tijden

In de wekelijkse lessen komen (afhankelijk van je niveau) alle onderdelen van de paardensport aan bod: dressuur, ponyspelletjes, springen, natural horsemanship, trail, buitenrijden en nog veel meer.
Daarnaast leiden we onze ruiters op voor het Ruiterbewijs en kan je via het Young Leaders Program van alles leren over de omgang en verzorging van de pony’s.
ponyrijden doe je samen met jouw pony en dat maakt deze sport zo uniek. Als ruiter moet je leren omgaan en samenwerken met dit prachtige dier. Hier heb je geen enorme kracht voor nodig, Maar er is wel balans, coördinatie, lichaamsgevoel, inlevingsvermogen en focus voor nodig. De ruiter leert om met alle bewegingen van het paard mee te gaan en ondertussen het paard met zijn lichaam aanwijzingen (hulpen) geven. Hiervoor moet de ruiter al zijn ledematen onafhankelijk van elkaar kunnen gebruiken. Dit vereiste een goede core-stability, coördinatie en souplesse in alle spieren en gewrichten. Ook mentaal is paardrijden een uitdaging: je leert omgaan en communiceren met een paard. Hiervoor zijn inlevingsvermogen en focus heel belangrijk! Daarnaast is ponyrijden natuurlijk ook gewoon leuk: lekker in de buitenlucht actief bezig zijn met andere ruiters en met dieren is een fantastische manier om op een gezonde wijze te ontspannen.

Maandag t/m zaterdag

Heb je onze hulp nodig bij de keuze voor een sport die bij je past? Neem gerust contact op.

Ga naar de inhoud