#amstelveenbeweegt

AmstelveenSport

Wij brengen Amstelveen in beweging

Uitbreiding zwembad De Meerkamp en nieuwbouw kantoren AmstelveenSport

Zwembad De Meerkamp is door de groei van het aantal gebruikers toe aan uitbreiding. Daarom heeft de gemeenteraad besloten het zwemwater uit te breiden door een extra bad te laten bouwen. Er is gekozen voor een breed inzetbaar bad van 21x25meter. Door een beweegbare bodem en scheidingswand is het geschikt voor instructiezwemmen. Het bad kan ook gebruikt worden voor wedstrijdzwemmen en/of door watersportverenigingen.

Ook komen er nieuwe kantoren voor AmstelveenSport. De huidige huisvesting, in een klein gebouw achter De Meerkamp, is verouderd en te klein voor de groeiende organisatie.

Het ontwerp is onder leiding van OLCO door het projectteam Slangen + Koenis (architect), BBP (installaties), Noorman (bouwfysica) en WSP (constructie), uitgewerkt.

In het najaar van 2023 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart, de eerste heipaal gaat eind januari 2024 de grond in; de ingebruikname wordt verwacht medio september 2025.

Volg via deze pagina de voortgang van de uitbreiding van zwembad De Meerkamp.

De bouw volgen kan ook via de Bouw App van bouwbedrijf Vink Bouw

Voortgang uitbreiding zwembad De Meerkamp

 • Voorjaar/zomer 2023
  In de zomer zijn na het plaatsen van het bouwbord als eerste de bomen rondom de huidige fietsenstalling verplaatst naar de achterzijde van de ligweide aan de Startbaan. Daar wordt een nieuwe bosstrook aangelegd.
 • Week 47 – 20 november 2023
  Verplaatsen van de fietsenstalling. Deze was links van de ingang en komt nu aan de rechterkant voor het gebouw langs. De fietsenstalling moet worden verplaatst zodat het bouwverkeer het buitenterrein op kan. De volgende stap is het bouwrijp maken van het buitenterrein.
 • Week 50 – 11 december 2023
  Bouw klaar maken van het buitenterrein.
 • Week 3 – 16 januari 2024
  Graafwerkzaamheden i.v.m. riolering.
 • Week 7-8-9 – 12 februari t/m 1 maart 2024
  Plaatsen van de damwanden.
 • Week 10-11-12-13 – 2 t/m 30 maart 2024
De grote stellingen voor de damwanden worden afgevoerd. Een deel van de oude kleedkamers is gesloopt.
 • Week 14 & 15 – 1 t/m 14 april 2024
Het uitgraven van de bouwput is gestart. Tot aan het snellen van de eerste palen zijn er ongeveer 4 weken nodig zijn. Vanaf dat moment wordt toegewerkt naar de stort van de eerste vloeren.
 • Week 19 – 6 t/m 12 mei 2024

Het diepste punt van het uitgraven van de bouwput is bereikt. Nog ruim een week en dan is het leeg gegraven. Daarna start het koppensnellen van de palen; eind mei wordt het eerste beton voor de vloeren gestort. Deze week filmde een drone de bouwplaats en is de enorme bouwput en de diepte ervan goed te zien.

Ga naar de inhoud