Week van de Motoriek

Week van de Motoriek

Jong geleerd is oud gedaan
Wat zorgt ervoor dat kinderen, maar ook jongeren en ouderen, meer bewegen? Plezier! Doen wat je leuk vindt, dan gaat het vanzelf en ga je meer en beter bewegen. Daarom biedt AmstelveenSport beweeglessen aan voor kinderen waar plezier voorop staat. Veel en gevarieerd bewegen draagt bij aan het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Deze motorische vaardigheden zijn op hun beurt weer van belang om verschillende sporten te kunnen doen. Kinderen moeten worden uitgedaagd om voldoende en gevarieerd te sporten en bewegen om zo een brede basis te ontwikkelen. Gebleken is dat de ervaringen die je als kind met bewegen opdoet, voorspellen hoe je op latere leeftijd omgaat met bewegen. Kortom: ‘jong geleerd is oud gedaan’.

Meer en veelzijdig bewegen
Van maandag 7 tot en met donderdag 10 november is het de Week van de Motoriek, met als thema: ‘jong geleerd is oud gedaan’. AmstelveenSport geeft tijdens deze week extra aandacht aan de motoriek bij jonge kinderen zowel gedurende de lessen in zwembad De Meerkamp als die van de buurtsportcoaches. Tijgeren en rollen over het veld, springen en klauteren over een obstakel, spetteren en plonsen in het water of gewoon even lekker een balletje schoppen, gooien of vangen. Stuk voor stuk activiteiten die zorgen voor een brede motorische basis, wat ervoor zorgt dat ieder kind met plezier gaat en blijft sporten en bewegen, een leven lang!

Lesaanbod voor de jeugd
In zwembad De Meerkamp zijn wekelijks diverse lessen voor kinderen die de motoriek kunnen bevorderen. Zo is er voor de allerkleinsten Baby- en Peuterles waar ouders samen met hun kind op speelse manier hun kind kennis laten maken met het zwemmen. Voor de iets oudere kinderen is er Peutersurvival. Ook hier gaan ouders samen met hun kind het water in en oefenen ze samen hoe een kind veilig in het water is en hoe ze uit het water moet komen. Tijdens Kleutersurvival vinden de eerste voorbereidingen plaats voor op de zwemles: kinderen worden op een speelse manier watervrij gemaakt en beginnen met het oefenen van zwemslagen. Nog meer oefenen met zwemmen met je kind, dat kan tijdens de Family Fun Swim. Kijk voor meer informatie op www.meerkamp.nl

Samen plezier
In de turnhal is wekelijks Peutergym, lekker samen bewegen met je kind. Op diverse locaties in Amstelveen geven buurtsportcoaches Multisport (Beweegbox, Oostelijk Halfrond en De Meent) voor kinderen. Tijdens deze lessen maken kinderen spelenderwijs kennis met zo veel mogelijk verschillende vormen van sport en bewegen. Liever buiten bewegen? Dat kan ook tijdens de lessen bij het AmstelveenSport Beweegplein bij Panta Rhei. Op dit plein worden kinderen uitgedaagd om hun skills te testen en te verbeteren.

Plezier staat voorop in deze lessen, kom langs en doe mee. Heb je een vraag over motorische ontwikkeling, stel ze gerust aan de zweminstructeur of de buurtsportcoach. Ze staan je graag te woord en geven je uitleg.

Meer nieuws

AmstelveenBeach-ook-in-2024-op-het-Stadsplein
AmstelveenBeach keert deze zomer terug
Meer informatie
Deelnemers-aan-de-GoldenSports-training-in-de-Bankras-web
GoldenSports nu ook in Amstelveen
Meer informatie
Vakantieactiviteiten-jeugd-1200
Meivakantie activiteiten
Meer informatie
Linkedin-april-actief-web
Buiten sporten en bewegen in april
Meer informatie
Dutch-Para-Dance-opening-web
WK Rolstoeldansen in Sporthal De Meerkamp
Meer informatie
Workshop_AmstelveenSport_Beweegplein-web
ASM Workshop
Meer informatie
Ga naar de inhoud