DutchEnglish
DutchEnglish
Peutergym

Week van het jonge kind

Van maandag 4 tot en met 8 april 2022 is het de Week van het Jonge Kind. Deze week heeft tot doel extra aandacht te besteden aan de ontwikkelingen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar. De motorische ontwikkeling is voor deze leeftijdsgroep erg belangrijk. Het aanleren van vaardigheden kost meer tijd als kinderen ouder zijn. Hoe jonger kinderen beginnen met bewegen hoe beter ze het oppakken. AmstelveenSport organiseert diverse activiteiten voor het Jonge Kind. Woensdag 6 april beginnen er Multisport lessen op twee verschillende locaties en donderdag 7 april is de eerste Peutergym les in de turnhal. In zwembad De Meerkamp is er een divers beweegaanbod voor baby’s, peuters en kleuters.

Peutergym en Multisport
Voor de motorische ontwikkeling van een kind is het van belang dat ze regelmatig bewegen. Peutergym is voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar. Het is een leuke manier voor ouders om samen met hun kind te bewegen. De peuter kunnen tijdens de gymles veel energie kwijt en het is ook ontzettend leerzaam. Ze leren bijvoorbeeld balanceren, klimmen en een koprol maken. Multisport is voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar. Spelenderwijs maken ze kennis met zo veel mogelijk verschillende vormen van sport en bewegen. Op die manier ontwikkelt een kind zich veelzijdig. Met Multisport worden alle beweeg vormen geoefend. Springen, vallen, rollen, rennen, klimmen, gooien en vangen, alle vormen die belangrijk zijn voor een veelzijdige ontwikkeling komen aan bod.

Peutergym voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar
Peutergym “Samen Plezier”
Elke donderdag van 10:30 tot 11:15 uur
Locatie: Turnhal & beweegbox, Sportlaan 25, Amstelveen
Start: donderdag 7 april 2022
Inschrijven

Multisport lessen voor kinderen van 5 tot 7 jaar
Multisport Oostelijk Halfrond
Elke woensdag14:00 tot 14:45 uur
Locatie: Oostelijk Halfrond 445, Amstelveen
Start: woensdag 6 april 2022
Inschrijven
en
Multisport Meent
Elke woensdag: 14:15-15:00 uur
Locatie: De Meent, Orion 3, Amstelveen
Start: woensdag 6 april 2022
Inschrijven

In zwembad De Meerkamp is er een divers beweegaanbod voor baby’s, peuters en kleuters.

Zwemmen is niet alleen leuk, maar het is ook goed voor de ontwikkeling van een kind. De meeste kinderen voelen zich vertrouwd in het water. Peuterzwemmen is een goede manier voor een kind om wat extra beweging te krijgen. Het kind raakt spelenderwijs bekend met zwemmen. Simpele technieken zoals op de rug en buik drijven en bellen blazen onder water komen aan bod. Daarnaast zwemt de ouder mee om er samen een leuke leerzame les van te maken. De lessen worden gegeven in het warmwaterbad.

Kijk op meerkamp.nl/openingstijden wanneer welke les precies plaatsvindt.

Babyzwemmen zwembad De Meerkamp
Babyzwemmen in zwembad De Meerkamp

Delen:

Peutergym

Meer nieuws

Sportmaand

Doe van 26 september tot en met 30 oktober mee met de sportmaand.

Poeldag

Poeldag

NOC*NSF Nationale Sportweek afgesloten op en om de Poel.

Beach Event

Spectaculaire opening 17 september op het Stadshart

Zaterdag 17 september om 10:00 uur wordt de Nationale Sportweek spectaculair geopend op het tot strand omgetoverde Stadshart met een demo door de voormalig wereldkampioen beachvolleybal Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Nationale Sportweek

Nationale Sportweek

Amstelveen is dit jaar host-city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2022.
10 dagen lang lekker veel sporten en bewegen; vrijdag 16 tot en met zondag 25 september 2022.

Beweegbus 2022

Kom buitenspelen

De scholen beginnen weer en dus komt na schooltijd de Beweegbus weer naar je toe.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen

Nationale Sportweek Amstelveen | 16 t/m 25 september 2022

Amstelveen is dit jaar host-city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2022. In deze week kun je gratis meedoen met tal van sport en beweegactiviteiten. Ervaar wat sport met jou doet, ontmoet nieuwe mensen, maak kennis met sportaanbod en/of wordt lid van de sportclub die bij jou past! Je bepaalt zelf aan welke activiteiten je mee wilt doen en hoe vaak. De Nationale Sportweek is van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september 2022. 

Klik hier voor een overzicht van de activiteiten tijdens de Nationale Sportweek.

Skip to content