Wethouder Ellermeijer opent eerste Blaashal in Amstelveen

Wethouder Ellermeijer opent eerste blaashal in Amstelveen
Op maandag 9 december heeft wethouder Sport Rob Ellermeijer, de allereerste Amstelveense Blaashal geopend. De wethouder nam onder toeziend oog van 40 enthousiaste kinderen de eerste strafbal. Daarna kon de eerste training van hockeyvereniging Myra beginnen.

Extra tijdelijke zaalruimte
De blaashal is door AmstelveenSport op de velden van MHC Amstelveen neergezet. Het is een tijdelijke sportaccommodatie in de vorm van een halve ballon. De ballon wordt met 120 zware ijzeren ankers aan de grond gehouden. De hal is 58 meter lang, 45 meter breed, bijna 10 meter hoog en biedt plaats aan twee zaalhockeyvelden. Op 5 en 6 december werd de hal door medewerkers van AmstelveenSport en maar liefst 40 hardwerkende vrijwilligers opgebouwd.

Tweeledig doel
De blaashal dient twee belangrijke doelen. Ten eerste lost deze tijdelijke accommodatie nijpend gebrek aan zaalruimte voor zaalhockey op. Zaalhockey is zeer populair en een snel groeiende tak van sport. Hockeyverenigingen kampen daardoor in de winter met het tekort aan beschikbare zaalruimte in Amstelveen. Hockeyverenigingen MHC Amstelveen, Myra, HIC en Pinoké gaan de blaashal gebruiken.

Wethouder Sport Rob Ellermeijer: “Wat een historische dag, we staan in de eerste Amstelveense blaashal. Wat goed om te zien dat Amstelveense verenigingen voor zaalhockey niet langer buiten de gemeentegrenzen hoeven te zoeken.”

Daarnaast zal de blaashal tijdens de verbouwing van het Hermann Wesselink College gebruikt worden als gymlocatie voor de leerlingen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de blaashal en de beschikbaarheid overdag? Neem dan contact op met Bianca Noordman, 088-8585155,

Meer nieuws

Prijswinnaars Amstelveen Sportgala
Amstelveen Sportgala, magische avond
Meer informatie
Voorjaarsvakantie-activiteiten-web
Voorjaarsvakantie activiteiten
Meer informatie
Start-bouw-zwembad-De-Meerkamp-web
Bouw nieuwe bad van start
Meer informatie
Verenigingscafe-Politiek-kom-in-beweging-header-mail
Verenigingscafé 4 maart
Meer informatie
Shortlist-Vrijwilligers-Coaches-Sportgala-web
Sportgala shortlist coach & vrijwilliger
Meer informatie
Snertwandeling-2024
Snert wandeling
Meer informatie
Ga naar de inhoud