DutchEnglish
DutchEnglish

Wethouder Ellermeijer opent eerste Blaashal in Amstelveen

Wethouder Ellermeijer opent eerste blaashal in Amstelveen
Op maandag 9 december heeft wethouder Sport Rob Ellermeijer, de allereerste Amstelveense Blaashal geopend. De wethouder nam onder toeziend oog van 40 enthousiaste kinderen de eerste strafbal. Daarna kon de eerste training van hockeyvereniging Myra beginnen.

Extra tijdelijke zaalruimte
De blaashal is door AmstelveenSport op de velden van MHC Amstelveen neergezet. Het is een tijdelijke sportaccommodatie in de vorm van een halve ballon. De ballon wordt met 120 zware ijzeren ankers aan de grond gehouden. De hal is 58 meter lang, 45 meter breed, bijna 10 meter hoog en biedt plaats aan twee zaalhockeyvelden. Op 5 en 6 december werd de hal door medewerkers van AmstelveenSport en maar liefst 40 hardwerkende vrijwilligers opgebouwd.

Tweeledig doel
De blaashal dient twee belangrijke doelen. Ten eerste lost deze tijdelijke accommodatie nijpend gebrek aan zaalruimte voor zaalhockey op. Zaalhockey is zeer populair en een snel groeiende tak van sport. Hockeyverenigingen kampen daardoor in de winter met het tekort aan beschikbare zaalruimte in Amstelveen. Hockeyverenigingen MHC Amstelveen, Myra, HIC en Pinoké gaan de blaashal gebruiken.

Wethouder Sport Rob Ellermeijer: “Wat een historische dag, we staan in de eerste Amstelveense blaashal. Wat goed om te zien dat Amstelveense verenigingen voor zaalhockey niet langer buiten de gemeentegrenzen hoeven te zoeken.”

Daarnaast zal de blaashal tijdens de verbouwing van het Hermann Wesselink College gebruikt worden als gymlocatie voor de leerlingen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de blaashal en de beschikbaarheid overdag? Neem dan contact op met Bianca Noordman, 088-8585155,

Delen:

Meer nieuws

Vereniging van het jaar

Dinsdag 21 juni werd tijdens de zomerborrel de Amstelveense verenigingsprijs uitgereikt. Ditmaal vielen twee verenigingen in de prijzen.

Beweeg De Zomer Door

Diverse activiteiten van maandag t/m donderdag voor senioren om lekker de zomer bewegend door te komen!

Parkspelen 2022!

De parkspelen gaan weer van start!
Schrijf je snel in en kom lekker buitenspelen!

Zomerborrel 21 juni

Zomerborrel

Met onze relaties sluiten we graag het sportseizoen af tijdens een zomerborrel op dinsdag 21 juni op het buitenterrein van zwembad De Meerkamp van 17:00 tot 19:00 uur.

Zwem4daagse

Zwem4daagse

Doe van 21 tot en met 24 juni mee met de zwem4daagse en zwem met elkaar voor een ander.

De Kegel Family Fair Sportmarkt

AmstelveenSportmarkt

AmstelveenSport organiseert op zaterdag 25 juni 2022 de sportmarkt tijdens De Kegel Family Fair.

Nationale Buitenspeeldag

Nationale buitenspeeldag

Woensdag 8 juni is de Nationale buitenspeeldag. We komen tussen 14:00 en 16:00 uur naar twee locaties met de beweegbus. Kom je buitenspelen?

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Skip to content