WK Rolstoeldansen in Sporthal De Meerkamp

Tijdens de Paasdagen 2024, vrijdag 29 t/m zondag 31 maart, vindt de 2de editie van het Amstelveen World Para Dancesport International Competition plaats in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Vrijdagmiddag werd de Amstelveen 2024 Dutch Para Dance officieel geopend door Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstevelveenSport.

Corrie van Hugten, vrijwilligster van Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, tijdens het Amstelveen Sportgala uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar 2023, is de drijvende kracht achter dit grote toernooi. Waar zo’n 200 deelnemers uit 19 landen aan meedoen.

Er zijn wedstrijden in alle klassen en categorieën. Zo wordt er gedanst in de categorieën combi-dans (een rolstoelgebruiker danst met een staande partner), duo-dans (twee rolstoelgebruikers vormen een danspaar) standard en latin en freestyle single. Zeven internationaal gerenommeerde juryleden beoordelen wie de kunst van het rolstoeldansen het best beheersen. De organisatie is in handen van Stichting Rolstoeldansen Nederland (SRN) en partners.

Zowel Heleen als Corrie zijn blij dat dit geweldige sportevenement plaats vindt in Amstelveen. Iedereen veel dansplezier dit Paasweekend.

Meer nieuws

AmstelveenBeach-ook-in-2024-op-het-Stadsplein
AmstelveenBeach keert deze zomer terug
Meer informatie
Deelnemers-aan-de-GoldenSports-training-in-de-Bankras-web
GoldenSports nu ook in Amstelveen
Meer informatie
Vakantieactiviteiten-jeugd-1200
Meivakantie activiteiten
Meer informatie
Linkedin-april-actief-web
Buiten sporten en bewegen in april
Meer informatie
Dutch-Para-Dance-opening-web
WK Rolstoeldansen in Sporthal De Meerkamp
Meer informatie
Workshop_AmstelveenSport_Beweegplein-web
ASM Workshop
Meer informatie
Ga naar de inhoud